Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenLezingen en colleges

University Lecture door Albert Fert ( Nobelprijs voor natuurkunde 2007 ): From fundamental research to innovation, a few examples in spintronics and computing/communication technologies

Wanneer:wo 01-05-2013 19:30 - 21:00
Waar:Aula Academy Building

Fundamenteel onderzoek vergroot niet alleen onze kennis, het is ook essentieel voor de ontwikkeling van praktische toepassingen. Niemand kijkt er raar van op dat we gigabytes aan informatie in korte tijd naar onze harde schijf kunnen schrijven. Maar dat is mede te danken aan een fundamentele ontdekking die de Franse natuurkundige Albert Fert deed in 1988, tegelijk met zijn Duitse collega Peter Grünberg. Het tweetal kreeg hiervoor in 2007 de Nobelprijs voor natuurkunde. Op uitnodiging van het College van Bestuur en het Zernike Institute for Advanced Materials verzorgt Fert op woensdag 1 mei een publiekslezing aan de RUG.

printView this page in: English