Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenOpen dagen en introductie

College Carrousel

Een kennismaking met de universiteit op basis van het gekozen profiel
Datum Tijd Locatie
2 t/m 4 april 2019 10.00 - 15.00 uur Diverse locaties, afhankelijk van het profiel
9 t/m 11 april 2019 10.00 - 15.00 uur Diverse locaties, afhankelijk van het profiel

De College Carrousel biedt scholieren een eerste kennismaking met wetenschap en universiteit. Daarbij gaat het vooral om sfeer proeven en snuffelen aan de inhoud van opleidingen. Het programma speelt zich af op drie verschillende locaties, gerelateerd aan de vwo-profielen. C&M en E&M volgen hetzelfde programma, N&G en N&T kennen elk een eigen programma.

Deelnemende scholen

De College Carrousel is bestemd voor scholieren uit 4 vwo. Meedoen aan de College Carrousel kan niet individueel, alleen met je school. De inschrijving voor de College Carrousel van 2019 is inmiddels gesloten.

Deelnemende scholen College Carrousel 2019.

Programma

Het programma bestaat op elke locatie uit een hoorcollege, een werkcollege en een programmaonderdeel o.l.v. studenten. Het hoorcollege volg je samen met alle leerlingen die hetzelfde profiel volgen. Het wordt gegeven door een docent uit een vakgebied dat aansluit op jouw profiel. Tijdens het werkcollege ga je in kleinere groepen zelf actief aan de slag. Dit kan op verschillende manieren: door het doen van een proef, het opzetten van een kleine enquête, het uitwerken van een case, het discussiëren over een bepaald onderwerp, enzovoort. Voorafgaand aan de College Carrousel kun je zelf online aangeven naar welk werkcollege je voorkeur uitgaat. Het laatste programmaonderdeel verschilt per profiel en kan bestaan uit een rondleiding, demonstratie, wedstrijd of spel, georganiseerd en begeleid door studenten van een studievereniging. De dag duurt van ca. 10.00 uur tot 15.00 uur.

Meer informatie

Mocht je nog vragen hebben of meer informatie willen, neem dan contact op met de Rijksuniversiteit Groningen, Afdeling Communicatie, tel. 050- 3639011, e-mail: studiekiezers@rug.nl.

Laatst gewijzigd:04 juli 2018 16:21