Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenDag van het onderwijsDocent van het Jaar-verkiezing

Dr. G.J. Pepping

Faculteit Medische Wetenschappen/UMCG
Dr. G.J. Pepping

Gert-Jan Pepping is universitair docent bij het Centrum voor Bewegingswetenschappen van de medische faculteit/UMCG. Hij studeerde Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, en promoveerde aan de School of Sport and Exercise Sciences van de Universiteit van Birmingham in Engeland.

Als docent heeft Pepping internationale ervaring. Hij verhuisde in 1999 naar Schotland om daar als research fellow te werken bij het Department of Psychology van de Universiteit van Edinburgh. Hierna was hij vier jaar lang universitair docent in toegepaste sportwetenschappen aan de Moray House School of Education van de Universiteit van Edinburgh. Voordat hij zijn huidige positie opnam was hij senior onderzoeker en de onderzoekscoördinator voor het Universitair Centrum voor Sport, Beweging en Gezondheid van het UMCG. Wat het onderwijs betreft is Pepping van mening dat de splitsing in HBO en WO de kloof tussen praktijk en wetenschap in stand houdt. Hij wijst graag op de situatie in Engeland en Schotland. ‘De bachelor-masterstructuur bestaat daar natuurlijk al veel langer. Mocht het in Nederland net zo uitwerken als het daar nu functioneert, dan zal de kloof zich dichten,’ zo verwacht hij. Het maken van een expliciete vertaalslag naar de praktijk is in ieder geval wel een punt dat zijn persoonlijke aandacht heeft.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:49
printOok beschikbaar in het: English