Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenDag van het onderwijsDocent van het Jaar-verkiezing

Dr. V.A. Venhorst - Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen

Dr. Viktor Venhorst

Viktor Venhorst is universitair docent aan de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen. In 2013 ontving hij de Gratama Wetenschapsprijs voor het proefschrift waarop hij in 2012 cum laude promoveerde. Hierin stond de mobiliteit van recent afgestudeerden van Nederlandse universiteiten en hbo-instellingen centraal.

Veel studenten kennen Venhorst van het vak dat ze het meest vrezen en waar hij hen doorheen weet te slepen: Statistiek. Hij stelt hen gerust en kan relativeren. Bij het eerste college Statistiek 2 zei hij: ‘Ik weet dat jullie meer te doen hebben in het leven. Leven, bijvoorbeeld.’ Hij kan statistiek enthousiast en met begrijpelijke voorbeelden uitleggen. Ook is hij bereid net dat stapje extra te doen, zodat zijn studenten het tentamen halen. Volkomen geduldig beantwoordt hij alle vragen: voor, tijdens en na het college. Lager gescoord dan verwacht? Venhorst plant een gesprek en geeft je alle informatie die je nodig hebt om het de volgende keer beter te doen. Zelfs studenten van andere vakken vertellen dat zij Venhorst onder een sneltoets hebben zitten voor al hun vragen. Hij is daarnaast ook standby voor studenten die hun bachelorscriptie schrijven. Die kunnen altijd contact met hem opnemen.

Laatst gewijzigd:11 april 2018 10:13
printOok beschikbaar in het: English