Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenDag van het onderwijsDocent van het Jaar-verkiezing

Prof. dr. G.H. van Kooten - Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap

Prof. dr. Geurt Henk van Kooten

Geurt Henk van Kootenis sinds 2002 werkzaam voor de faculteit GGW en werd in 2006 benoemd tot hoogleraar Nieuwe Testament & Vroeg Christendom. Van 2008 tot 2013 was hij tevens decaan. Mocht Van Kooten deze keer de verkiezing winnen, dan zou dat voor de tweede keer zijn: in 2008 werd hij al eens uitgeroepen tot RUG Docent van het Jaar.

Als docent creëert Van Kooten een open sfeer en hij moedigt studenten aan om een kritische houding aan te nemen en hun eigen standpunten te formuleren. Studenten prijzen de creativiteit van de voorbeelden die Van Kooten gebruikt, waardoor uitdagende onderwerpen beter te begrijpen zijn en zij hier bovendien meer plezier bij ervaren. Verder waarderen ze het enthousiasme voor zijn eigen vakgebied en bij het lesgeven. Dit is inspirerend voor zowel huidige als aankomende studenten die hem bijvoorbeeld meemaken op open dagen of symposia. Zelfs alumni blijft hij enthousiasmeren om hun kennis en academische denkhouding in praktijk te brengen. Hij organiseert zijn vakken goed, communiceert duidelijk en is zeer benaderbaar, zowel persoonlijk als per e-mail. Van Kooten plant als het ware de zaadjes waar studenten de rest van hun leven de vruchten van plukken.

Laatst gewijzigd:11 april 2018 10:05
printOok beschikbaar in het: English