Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenDag van het onderwijsDocent van het Jaar-verkiezingGenomineerden Docent van het Jaar 2014

Stefania Travagnin

Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap

Dr. S. Travagnin is directeur van het Centre for the Study of Religion and Culture in Asia, Rosalind Franklin Fellow en universitair docent Oosterse religies, vooral boeddhisme. De van oorsprong Italiaanse studeerde in Venetië en bezocht verder de National Chengchi University in Taibei (Taiwan). Ze promoveerde aan de University of London en werkte daarna in Groot-Brittannië, de VS en Canada.

Travagnin enthousiasmeert haar studenten aan de hand van haar eigen ervaringen in het wetenschappelijke veldwerk. Als ze haar colleges samenstelt, laat ze ruimte over voor verdieping van het onderzoek van bepaalde onderwerpen. Travagnin: ‘Je kunt je syllabus wel structuren, maar het hangt ook af van je groep. […] De studenten moeten het onderwijs mede kunnen creëren.’ Daarom stimuleert ze haar studenten actief na te denken over de theorie en de theorie toe te passen, als ze opdrachten maken ter voorbereiding van de colleges. Travagnin maakt graag gebruik van visuele ondersteuning, zoals foto’s en korte filmpjes. In haar colleges is er veel interactie tussen de studenten onderling, maar ook tussen studenten en docent. Zij heeft veel ruimte voor humor in haar colleges en haar charismatische persoonlijkheid maakt haar heel toegankelijk en benaderbaar.

Laatst gewijzigd:03 november 2017 11:08
printOok beschikbaar in het: English