Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenDag van het onderwijsDocent van het Jaar-verkiezingGenomineerden Docent van het Jaar 2014

Mentko Nap

Faculteit Rechtsgeleerdheid

Mr. M. Nap (1978) is docent bij de vakgroep Staatsrecht en internationaal recht. Tussen 1996 en 2001 studeerde hij rechten aan de RUG. Aansluitend werd hij promovendus en nog later docent. In het jaar 2004 was hij gastdocent aan de Universiteit van Aruba. Zijn proefschrift gaat over de wijze waarop de Raad van State adviseert en de grondwet uitlegt.

De interesse van Nap gaat uit naar constitutionele theorie, het organisatierecht van de Hoge Colleges van Staat, de nationale en decentrale politiek en het staatsrecht van de Nederlandse Antillen en Aruba. Hij geeft verschillende vakken op het terrein van het staatsrecht, zowel bij de Nederlandstalige opleiding Rechtsgeleerdheid en Nederlands Recht als bij de Engelstalige opleiding International and European Law. Nap wordt geroemd als een zeer goed benaderbare docent die de soms wat abstracte lesstof heel duidelijk uitlegt. Hij gebruikt veel humor in zijn colleges, maar ziet er ook op toe dat studenten zich de lesstof goed eigen maken. Zijn colleges zijn interactief, waardoor studenten bij de les blijven. Ook staat hij open voor de mening en de ideeën van studenten.

Laatst gewijzigd:03 november 2017 11:08
printOok beschikbaar in het: English