Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenDag van het onderwijsDocent van het Jaar-verkiezingGenomineerden Docent van het Jaar 2014

Eddo Evink

Wijsbegeerte

Dr. C.E. Evink (1966) is universitair docent bij de vakgroep Geschiedenis van de Filosofie, waar hij colleges geeft over onder meer kunstfilosofie en fenomenologie. Hij studeerde geschiedenis en filosofie in Groningen, Amsterdam en Leuven. In 2002 promoveerde hij in Tilburg. In 2008 werd Evink verkozen tot (facultaire) docent van het jaar.

Evink kan studenten enthousiasmeren en is als geen ander in staat hen zelf te laten nadenken. In zijn werkcolleges stimuleert hij het kritische denken en analyseren. Hij daagt uit tot reflectie, analyse, reactie, discussie. Daarbij maakt hij gebruik van zijn eigen onderzoek, waardoor de afstand tussen onderwijs en onderzoek klein is. Studenten worden zo nieuwsgierig, dat velen hem graag als afstudeerdocent hebben. Evink geldt als een kundig en toegewijd docent, wat betekent dat hij veel tijd uittrekt om de studenten effectief te begeleiden. Zijn deur staat altijd open. Zijn colleges zijn systematisch en bieden een schoolvoorbeeld van helder, gestructureerd, interessant en goed georganiseerd onderwijs, met heldere studiehandleiding, powerpoint-presentaties, hand-outs en dergelijke. Zijn onderwijsvormen zijn transparant; oefenvragen verschijnen bijvoorbeeld op de Student Portal, waardoor studenten weten wat ze kunnen verwachten en goed worden voorbereid. Ze zijn ook erg te spreken over het tijdig nakijken en zijn heldere feedback.

Laatst gewijzigd:03 november 2017 11:08
printOok beschikbaar in het: English