Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenDag van het onderwijsDocent van het Jaar-verkiezing

Dr. N. Pras

Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen
Dr. N. Pras

Niesko Pras (1953) studeerde farmacie aan de RUG. Na het behalen van het apothekersdiploma was hij dienstplichtig apotheker bij de landmacht. Van 1980-1984 was hij freelance-onderzoeker bij de Consumentenbond op het gebied van zelfmedicatie. In 1988 promoveerde hij in Groningen. Hij is coördinator en docent bij de basiseenheid Farmacotherapie & Farmaceutische Patiëntenzorg.

Pras heeft een brede interesse in de farmacotherapie, in het bijzonder voor pijn en pijnbestrijding, geriatrie en zelfzorg. Daarbij refereert hij aan de wetenschappelijke basis van therapie, door duidelijk te maken welke mechanismen en interacties een rol spelen bij medicatie. Pras is een bevlogen docent, die studenten aanzet tot zelf studeren en nadenken. Hij is een geniaal verteller en studenten hangen aan zijn lippen. Dat laat onverlet dat hij ook Nestor veel gebruikt als communicatiemedium en platform. Pras geeft duidelijk aan in welke context het vak Farmacotherapie gegeven wordt. Aangrenzende disciplines als farmaceutische patiëntenzorg, farmacovigilantie en patiëntcommunicatie worden tijdens de colleges ook aangestipt. Tot slot slaagt hij erin de link van zijn vak met de maatschappelijke beroepspraktijk duidelijk te maken. Hij vertelt vele praktijkvoorbeelden en zorgt voor voldoende vakbekwame (gast)docenten. Ook vertelt hij mooie anekdotes, die de stof in het juiste historisch of maatschappelijk perspectief plaatsen.

Laatst gewijzigd:20 juni 2018 10:06
printOok beschikbaar in het: English