About us Practical matters Branding & Visual Identity Toolkit

Sjablonen en templates

Voor medewerkers zijn in Word, Powerpoint, Excel en Google sjablonen beschikbaar om documenten in de huisstijl op te maken. In Word en Powerpoint zijn deze beschikbaar onder het tabblad /RUG, in Google zijn de sjablonen (na inloggen) te vinden via Google Docs. In Excel kunt u met de knop aan het rechter uiteinde een koptekst maken. In Word / DotOffice kunt u ook een e-mail-ondertekening aanmaken.

Voor studenten is een beperkt aantal sjablonen beschikbaar.

Word- en Powerpoint-sjablonen (DotOffice) installeren (managed pc)

DotOffice moet éénmalig worden geïnstalleerd:

• Klik op de startknop
  • Typ DotOffice en klik op DotOffice installer zodra deze optie verschijnt in de lijst erboven
  • Start Word of PowerPoint

Links bovenaan ziet u het tabblad /RUG. Ontbreekt het tabblad /RUG? Ga dan naar het tabblad Add-ins (Invoegtoepassingen) en klik op de knop DotOffice.

Word- en Powerpoint-sjablonen (Dot Office) installeren (user managed pc)

Binnen deze omgeving kunt u via uwp.rug.nl toegang krijgen tot de standaard universitaire werkplek.

• Ga naar uwp.rug.nl en log in met uw P-nummer en wachtwoord. Alleen de eerste keer: Kies Citrix Workspace app
  • Kies Workspace Desktop

In het browservenster wordt nu een desktop gestart met daarin alle centraal aangeboden applicaties.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 00:45
printView this page in: English