Skip to ContentSkip to Navigation
About us Organization Rules and regulations Education
Header image Groningen Topsportstudiestad

Ymkje Clevering en Marten Luiten genomineerd voor Sportgala Groningen 2021

Date:06 January 2022
Author:Groningen Topsportstudiestad
Ymkje Clevering won zilver op de Spelen 
Ymkje Clevering won zilver op de Spelen 

Ymkje Clevering en Marten Luiten zijn beide genomineerd voor de Sportgala Groningen 2021. Alumna Ymkje is genomineerd in de categorie Sporter van het jaar en kan daarmee de opvolger worden van wielrenner Bauke Mollema. Marten is één van de genomineerden in de categorie Sporttalent.

Ymkje won afgelopen zomer tijdens de Olympische Spelen in Tokio zilver met de vrouwen vier-zonder in het roeien. De alumna van de RUG heeft voor de verkiezing Sporter van het jaar concurrentie van collega-roeier Melvin Twellaar en schaker Jorden van Foreest. In deze categorie kan tot en met 18 januari door iedereen gestemd worden. Wie Ymkje wil helpen naar de titel Sporter van het jaar kan dit doen via deze link naar de site van het Sportgala Groningen.

Via de link kan ook gestemd worden op de dames van Groningen Atletiek. Het team met RUG-studente Sarah van Beilen (pedagogische wetenschappen) en alumnae Leonie van Vliet en Suzanne Voorrips eindigde vorig jaar zomer als tweede tijdens de NK voor teams. FC Groningen en de volleyballers van Lycurgus zijn de andere genomineerden.

decorative image
De dames van Groningen Atletiek met hun zilveren medaille

Dressuurruiter Marten Luiten maakt eind januari kans om uitgeroepen te worden tot Sporttalent. De drievoudig Europees kampioen bij de Young Riders is één van de vijf kandidaten voor de prijs. De sportprijscommissie bepaalt in deze categorie of Marten, student geneeskunde aan de RUG, deze ereprijs in ontvangst mag nemen.

decorative image
Student geneeskunde Marten Luiten in actie