Skip to ContentSkip to Navigation
About us Organization Rules and regulations Education
Header image Groningen Topsportstudiestad

RTC-Noord roeiers vol spanning naar NK Roeien Klein

Date:12 April 2021
Author:Groningen Topsportstudiestad
Iris Hochstenbach
Iris Hochstenbach

Komend weekend (17 en 18 april) vinden in Zevenhuizen (Z-H) de Hollandia Roeiwedstrijden/NK Klein plaats. Diverse Gyas-roeiers van RTC Noord komen in actie tijdens het NK, zoals Iris Hochstenbach bij de lichte dames in de skiff en Kimo Berenschot bij de heren in de skiff.

 

Iris kijkt met spanning uit naar het NK. “Ik ga eindelijk weer een wedstrijd roeien,” zegt ze opgewekt. “Mijn laatste wedstrijd was anderhalf jaar geleden.” Dat was nog in 2019, het jaar waar ze Nederlands kampioene bij de U23 werd en derde bij de senioren. “Ik kijk daar zeer positief op terug. Dat was op dat moment het maximaal haalbare.”

Voor Kimo was de laatste wedstrijd iets minder lang geleden, al lijkt oktober vorig jaar voor een topsporter ook een eeuwigheid terug. “Ik heb toen gelukkig nog op het EK onder 23 mogen roeien,” kijkt hij terug. “Dat was een geweldige ervaring. We eindigden als vierde en ik kwam enorm gemotiveerd weer thuis. Het gevoel was dat ik het de volgende keer nog beter wilde doen.”

Enorme verrassing

Iris voelt zich fit en lijkt klaar voor het NK. Maar een voorspelling doen is lastig. “Er zijn veel nieuwe namen bijgekomen. Ik heb dan ook geen idee hoe ik er voor sta. Het gaat een heel ander toernooi worden dan bijvoorbeeld twee jaar geleden.” Ook voor Kimo is het moeilijk in te schatten waar hij op dit moment staat ten opzichte van de Nederlandse concurrentie. “Ik weet wel wat van de tijden en trainingen, maar ik denk dat het verder een enome verrassing kan worden.”

 Kimo hoopt in elk geval te laten zien dat hij het afgelopen jaar een enorme progressie heeft geboekt. “Ik heb grote stappen gezet, vooral op het gebied van techniek.” Nadeel is wellicht wel dat Kimo er een zestal weken uit lag met een rugblessure. “Dat was inderdaad geen optimale voorbereiding. Ik ben aardig goed teruggekomen, maar ik had liever gehad dat het NK nog enige weken later was.”

Anders dan andere jaren

Toch is Kimo net als Iris blij dat hij weer de wedstrijdboot in mag. Het wordt een NK dat door corona anders zal zijn dan andere jaren. Zo duurt het NK dit jaar twee dagen waar het normaal over drie dagen plaats vindt. Iris:  “We roeien twee wedstrijden op een dag en dat binnen twee uur. Ik heb nog niet eerder zo snel achter elkaar een wedstrijd geroeid. De één gaat daar beter mee om dan de ander. Ik weet dus niet hoe dat zal zijn, maar ik ben fit dus daar zal het niet aan liggen.”

 

Kimo Berenschot
Kimo Berenschot