Skip to ContentSkip to Navigation
About us Organization Rules and regulations Education
Header image Groningen Topsportstudiestad

Michelle Velzeboer treedt in de voetsporen van zus Xandra

Date:08 March 2022
Author:Groningen Topsportstudiestad
Michelle Velzeboer met een bronzen medaille
Michelle Velzeboer met een bronzen medaille

Twee jaar nadat haar zus Xandra goud won op de 500 meter tijdens de WK Shorttrack voor junioren is Michelle Velzeboer er in geslaagd op dezelfde afstand een bronzen medaille te winnen tijdens het WK voor junioren in het Poolse Gdansk. Het was niet de enige ereplaats die de studente Life Science and Technology wist te behalen want op de relay won Michelle met de Nederlandse ploeg een fraaie zilveren plak.

De 18-jarige Michelle moest in de finale van de 500 meter haar zenuwen goed onder controle houden want ze kreeg eerst te maken met een valse start en daarna met een valpartij in de eerste bocht waardoor er voor de derde keer gestart moest worden. Ze pakte meteen de derde plaats en stond deze niet meer af, ondanks het aandringen van twee Zuid-Koreaanse meiden. Met het brons trad Michelle dus in de voetsporen van haar twee jaar oudere zus Xandra die in 2020 goud won op de 500 meter in het Italiaanse Bormio.

Het WK in Gdansk werd voor Michelle nog mooier met het winnen van zilver met de relayploeg. Michelle: “Dat mijn zus met haar team twee jaar geleden wereldkampioen is geworden, stimuleerde mij om het ook te willen bereiken. We zijn dichtbij gekomen, dus dat is hartstikke leuk. Verder was ik daar niet mee bezig, want niemand van de meiden die daar waren, is hier. We zijn met een compleet nieuw team, dus eigenlijk kun je dat niet vergelijken. Het voelt echt dat we zilver hebben gewonnen.” (Bron: www.schaatsen.nl).

decorative image
Michelle op het podium tijdens de prijsuitreiking van de 500 meter

Comments

Loading comments...