Skip to ContentSkip to Navigation
About us Organization Rules and regulations Education
Header image Groningen Topsportstudiestad

Marten Luiten verkozen tot KNHS Talent van het jaar 2021

Date:04 February 2022
Author:Groningen Topsportstudiestad
Marten Luiten tijdens het NK 2021
Marten Luiten tijdens het NK 2021

Marten Luiten is verkozen tot het KNHS Talent van het Jaar 2021. De 20-jarige dressuurruiter en student bedrijfskunde aan de RUG ontving de felbegeerde jaarprijs uit handen van Anky van Grunsven, ambassadrice van het KNHS Talentenplan, en Iris Boelhouwer, directeur Topsport KNHS.

2021 was sportief gezien een uitstekend jaar voor  Marten Luiten. De ruiter uit Winschoten reeg met zijn merrie Fynona een indrukwekkend aantal overwinningen aaneen. Hij werd Nederlands kampioen bij de Young Riders en veroverde op de Europese kampioenschappen maar liefst drie gouden medailles, goud met het team, en dubbel goud in de individuele proef en in de kür. Deze prestaties leverde hem tevens een nominatie op voor de prestigieuze FEI Rising Star Award.

Marten nam de felicitaties dankbaar in ontvangst: “Supergaaf, dat ik van alle drie de stemgroepen de meeste stemmen heb gekregen! Deze titel winnen is al heel mooi, maar dit maakt het extra speciaal.” Vanuit het trainersplatform kreeg Marten veel lof voor zijn open en leergierige instelling. “Dat ik van een groep met zoveel kennis en ervaring zulke mooie complimenten krijg dat vind ik heel bijzonder. Sportief heb ik in 2021 er alles eruit gehaald wat erin zat en ik heb het afgelopen jaar fijne paarden op stal gekregen om verder te kunnen trainen. 2021 was in die zin een heel mooi jaar. Ik zit nu in het derde jaar van mijn studie bedrijfskunde en wil mogelijk nog doorstuderen voor een Master. Maar daarna wil ik wel goed gaan kijken hoe ik mijn verdere paardensportcarrière ga inrichten. Het ligt er een beetje aan wat er op mijn pad komt. Maar KNHS Talent van het Jaar worden is een mooie mijlpaal waar ik zeker heel trots op ben!”

Beppie van der Sluis van RTV Noord zocht Marten op in Winschoten naar aanleiding van zijn uitverkiezing: RTV Noord met Marten Luiten.