Skip to ContentSkip to Navigation
About us Organization Rules and regulations Education
Header image Groningen Topsportstudiestad

Markus Held in de 'Aanpakkers': Onder druk

Date:04 September 2022
Author:Groningen Topsportstudiestad
Markus Held in de 'Aanpakkers'
Markus Held in de 'Aanpakkers'

Volleyballer Markus Held is druk in voorbereiding op het nieuwe seizoen in de eredivisie met Samen Lycurgus. De student Psychologie aan de Rijksuniversiteit staat centraal in een nieuwe aflevering van de serie de 'Aanpakkers.' Hierin vertelt hij onder andere hoe hij met druk omgaat.

Ook buiten het volleybal seizoen leeft Markus  voor zijn sport. Zo blijft de spelverdeler van Lycurgus doortrainen in de gym en speelt hij beachvolleybal. Om inspiratie op te doen bekijkt Markus geregeld beelden van andere spelverdelers, zoals de Argentijn Luciano De Cecco. Zijn status als topsporter bepalen de keuzes in zijn dagelijkse leven. De druk die bij topsport komt kijken, ziet Markus niet direct als negatief. “Het laat zien dat je bezig bent met iets waar je veel om geeft,” aldus Markus.

In de videoserie van de 'Aanpakkers' geeft volleyballer en student Psychologie Markus Held, net als atlete Britt Weerman, voetballer Daniël van Kaam, basketballer Kjeld Zuidema, handbiker Melanie Helweg en roeier Louise Liemberg, een inkijkje in zijn leven.

De 'Aanpakkers' is een initiatief van Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Topsport Noord, stichting BEA, gemeente en provincie Groningen en de Topsport Talentenschool, in samenwerking met de topsportclubs FC Groningen, Donar en Samen Lycurgus.