Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws

RUG-spin-off CoRe Pro B.V. ontwikkelt duurzame oplossingen om hernieuwbare materialen waardevol om te zetten

12 februari 2024

CoRe Pro B.V. heeft onlangs een licentieovereenkomst getekend met de Rijksuniversiteit Groningen, waardoor het bedrijf nu een officiële RUG spin-off is geworden. Het tekenen van de overeenkomst is het startschot voor de commerciële ontwikkeling van duurzame oplossingen voor de thermochemische conversie van hernieuwbare materialen.

CoRe Pro B.V. borduurt voort op de ideeën van professor Erik Heeres van de afdeling Green Chemical Reaction Engineering van het Engineering and Technology Institute (ENTEG) van de Faculty of Science and Engineering. Heeres’ onderzoek richt zich op de ontwikkeling van efficiënte katalytische technologie voor de circulaire conversie van koolstof. Songbo He, oprichter van CoRe Pro, promoveerde bij de onderzoeksgroep van Erik Heeres. 

Expertise en exlusieve gepatenteerde technologieën

CoRe Pro B.V. is gespecialiseerd in thermochemische conversie; een hypermodern proces waarbij een breed scala aan hernieuwbare materialen wordt omgetoverd in waardevolle brandstoffen en chemicaliën. Met een portfolio gevuld met exclusieve gepatenteerde technologieën bevindt het bedrijf zich in de voorhoede van de ambitie van de industrie om brandstof en chemische productie los te koppelen van fossiele grondstoffen.

CoRe Pro B.V. heeft zich ten doel gesteld het potentieel van laagwaardige bijproducten te achterhalen. Voorbeelden van deze bijproducten zijn biomassa, materialen aan het eind van de levenscyclus (‘end-of-life’) en moeilijk te recyclen plastics. Deze materialen worden vaak over het hoofd gezien, maar lijken zich goed te lenen voor conversie tot essentiële brandstoffen en chemicaliën.

Leden CoRe Pro B.V.

De kloof overbruggen: van de initiële fase naar een commercieel bedrijf

Hoewel veel projecten in de initiële fase zijn ontstaan vanuit start-ups, onderzoeksgroepen en mkb’s lopen ze bijna allemaal tegen hetzelfde aan: het gebrek aan een test-infrastructuur om hun innovatieve ideeën te valideren en op te schalen. CoRe Pro B.V. is hierin een cruciale link, want zij bieden niet alleen de benodigde infrastructuur maar ook de expertise in chemokatalytische recycling – katalytische pyrolyse om precies te zijn. 

Dr. Songbo He: “Het ondertekenen van de overeenkomst markeert de volgende fase voor CoRe Pro B.V. en ons doel om duurzame verandering teweeg te brengen. Met het inzetten van de kracht van thermochemische conversie, geven we industrieën de mogelijkheid om een groenere toekomst te omarmen.”

Meer informatie

Klik voor meer informatie op de link

Laatst gewijzigd:12 februari 2024 16:28
View this page in: English

Meer nieuws