Skip to ContentSkip to Navigation
About us Medical Sciences Education Dentistry
University Medical Center Groningen

Selectie Tandheelkunde 2021 - 2022

ROUTEPLANNER SELECTIE TANDHEELKUNDE 2020-2021

Brochure Selectie Tandheelkunde 2021 - 2022

Routeplanner Selectie Tandheelkunde 2021-2022

 • Om je in Studielink aan te kunnen melden voor de opleiding Tandheelkunde in Groningen, moet je, als je in Nederland woont, inloggen met je DigiD of, als je (nog) in het buitenland woont, met een gebruikersnaam en wachtwoord. Houd er rekening mee dat het na het aanvragen van een DigiD of een gebruikersnaam en wachtwoord enkele werkdagen duurt voordat je je inloggegevens ontvangt.

 • Meld je uiterlijk 15 januari 2021, 23:59 uur Nederlandse tijd aan in Studielink voor de selectie Tandheelkunde in Groningen.
 • Na aanmelding in Studielink wordt gecheckt of je (in principe) toelaatbaar bent voor de opleiding Tandheelkunde of dat er aanvullende informatie nodig is om dit te bepalen. Meer informatie over de vooropleidingseisen vind je hier . Heb je geen VWO-vooropleiding? Dan moet je toelaatbaarheid worden beoordeeld door het Admissions Office van de Rijksuniversiteit Groningen.

  Je dient vóór de selectiedag in het bezit te zijn van een bevestigingsmail van het Admissions Office dat je dossier over je toelaatbaarheid in behandeling is. Meld je daarom in dat geval uiterlijk 15 januari 2021, 23:59 uur Nederlandse tijd behalve in Studielink ook in het Online Application System (OAS) aan, het aanmeldsysteem van het Admissions Office. Let op: de selectie- en toelatingsprocedure zijn twee aparte procedures ! Meer informatie over de toelaatbaarheidsprocedure van kandidaten met een niet-VWO vooropleiding vind je op de pagina Admission en de pagina Selectie, Toelatingseisen en Deficiënties .

 • Wanneer wij jouw aanmelding via Studielink ontvangen hebben, sturen wij je op 11 of 18 januari via e-mail huiswerk voor de selectieronde op 12, 13 of 14 februari 2021. Zorg er dus voor dat je e-mailgegevens in Studielink correct zijn. Alle kandidaten die zich voor 11 januari 2021 aanmelden, ontvangen het huiswerk al op 11 januari 2021. Let op: bij een aantal providers belandt deze mail in de spambox. Check daarom je spambox binnen een week als je denkt dat je niets hebt ontvangen om te voorkomen dat de mail uit de spambox wordt verwijderd.

 • In verband met de logistiek van de selectiedag zelf sturen we je op 22 januari een mail waarin we je vragen uiterlijk 29 januari 2021 definitief door te geven of je daadwerkelijk zult deelnemen aan de selectiedag.

 • Vrijdag 12, zaterdag 13 of zondag 14 februari 2021: de selectie op locatie in Groningen.

 • Op 15 april 2021 maken we de uitslag van de selectie bekend en sturen we jou je rangnummer via Studielink.

 • De toelichting op de uitslag wordt per e-mail verstuurd aan de kandidaten. De uitslag bestaat uit een rangorde op basis van de behaalde eindscores. Iedere kandidaat ontvangt van ons zijn/haar rangordenummer voor een studieplaats aan de opleiding Tandheelkunde.
 • Via Studielink krijgen geselecteerden vervolgens op grond van hun rangnummer voor de opleiding Tandheelkunde een studieplaats aangeboden door de Rijksuniversiteit Groningen. Als je bent geselecteerd, heb je twee weken de tijd om dit aanbod te accepteren of af te wijzen. Als je je studieplaats niet verzilvert, vervalt je plaats voor de opleiding en wordt deze automatisch aangeboden aan een andere kandidaat. Dan kun je geen aanspraak meer maken op een studieplaats bij Tandheelkunde in Groningen. Het aanbieden van studieplaatsen start in april 2021 en loopt door tot eind augustus 2021.
 • Aan de inhoud van bovenstaande kunnen geen rechten worden ontleend. Het UMCG behoudt zich het recht voor om de hier beschreven procedure en de selectiecriteria aan te passen naar aanleiding van nieuwe ontwikkelingen rondom Covid-19 of andere calamiteiten.
 • Meer informatie over deze procedure vind je op de volgende website in het reglement selectie en plaatsing .

Als je een vraag hebt over de selectie, check dan eerst onze rubriek veelgestelde vragen . Als je daar het antwoord op je vraag niet vindt, e-mail dan naar s electionmedicalbachelors umcg.nl .

Laatst gewijzigd:20 oktober 2020 14:01