Skip to ContentSkip to Navigation
About us Medical Sciences Diensten en voorzieningen
University Medical Center Groningen

Wenckebach Instituut

Het Wenckebach Instituut maakt deel uit van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Het verzorgt en faciliteert (wetenschappelijke) opleidingen, trainingen en adviezen voor medewerkers in de gezondheidszorg.

Wat doet het Wenckebach Instituut

Het instituut verzorgt en ondersteunt beroepsopleidingen, vervolgopleidingen en bij- en nascholingen voor zorgprofessionals in het UMCG en de regio. Het ondersteunt tevens de ontwikkeling van ziekenhuismedewerkers en hun leidinggevenden. De meeste opleidingen worden zowel op maat als met open inschrijving verzorgd. Ook kunt u bij ons terecht voor advies en begeleiding bij innovatie van opleidingen en overige leer- en ontwikkeltrajecten. Wij leveren full service: het idee, de uitvoering en alle bijbehorende faciliteiten en dienstverlening.

Het instituut kent de werkgebieden

  1. Geneeskunde: ondersteuning bij innovatie van medische en klinisch-technologische vervolgopleidingen en post-academisch onderwijs Geneeskunde en Tandheelkunde.
  2. Verpleegkunde en ondersteunende medische beroepen: OK-opleidingen, verpleegkundige vervolgopleidingen, bij-en nascholingen voor alle zorgfuncties, stages en duale leertrajecten in de zorg.
  3. Algemene trainingen als communicatie en samenwerken en leiderschapsprogramma's.
  4. Faciliteiten: Wenckebach Skills Center UMCG, onderwijscentrum, multimediavoorzieningen, webvoorzieningen, e-learning en Studentenbureau UMCG.
Laatst gewijzigd:19 januari 2015 16:24