Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business

Filmpjes over onderwijs

Op deze pagina vindt u een overzicht van filmpjes over het onderwijs aan de RUG:

 

College Carrousel Medische faculteit

Korte impressie van de College Carrousel bij de Medische faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen.

Docent van het Jaarverkiezing
De RUG organiseert jaarlijks een verkiezing van de Docent van het Jaar, om de aandacht voor goed onderwijs te versterken. Elke faculteit vaardigt zijn eigen beste docent af voor een korte presentatie.
Een dag student

'Een dag student' is een intensieve één- of tweedaagse kennismaking met een opleiding, waarbij je een dag in de huid van een student kruipt.

Eén dag student Communicatie en Informatiewetenschappen
Korte impressie van de voorlichtingsactiviteit 'Eén dag student' bij Communicatie en Informatiewetenschappen (CIW).
Francesco Picchioni Winnaar Publieks en Webprijs Docent van het Jaar 2011

Kort college van Francesco Picchioni voor de Docent van het Jaar verkiezing 2011.

Honours College

De RUG gaat van start met het Honours College, waarin getalenteerde en gemotiveerde studenten kunnen kiezen voor een verzwaard studieprogramma, met verdieping en verbreding van de reguliere stof.

Laura Batstra RUG-Docent van het Jaar 2011
Laura Batstra van de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen is de winnaar van de Docent van het Jaarprijs 2011.
Managing an academic network infrastructure

Managing an academic network infrastructure. Students from Afghanistan came to Groningen University to improve their knowledge and skills about network managing.

Master Journalistiek

Bij de master Journalistiek van de RUG hebben de radio- en tv-studenten hun eigen redactie- en montageruimte en studio. Samen met een eindredacteur van het NOS-Journaal maken ze een journaaluitzending, gepresenteerd door NOS-presentator Eva Jinek.

Open access
Andre Aleman, hoogleraar cognitive psychiatry aan de Rijksuniversiteit Groningen vertelt over de voordelen van publiceren in Open Access.
Profielwerkstukprijs

Elk jaar zijn er drie prijzen beschikbaar voor de beste profielwerkstukken van het schooljaar. Tijdens een feestelijke uitreiking op worden de prijzen uitgereikt aan de makers van de beste werkstukken

Theo Witte over zijn keuze voor de studie Nederlands

Theo Witte over zijn keuze voor de studie Nederlands en het onderwijs, zijn werk bij het UOCG en kort over zijn literatuurmethode.

Theo Witte over zijn methode voor het literatuuronderwijs

Goed literatuuronderwijs is belangrijk voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Helaas kampt het vak al lange tijd met verschillende problemen. Zo is er nauwelijks iets bekend over het literaire ontwikkelingsproces van havo- en vwo-leerlingen. Theo Witte heeft een methode ontwikkeld die recht doet aan verschillen tussen leerlingen.

Uitreiking Profielwerkstukprijs 2008

Korte impressie van de profielwerkstukprijs 2008 aan de Rijksuniversiteit Groningen. Alle havo- en vwo-leerlingen maken elk jaar kans op een profielwerkstukprijs bij de Rijksuniversiteit Groningen.

University of Groningen: Educational system

The educational system of the University of Groningen.

Voorlichtingsdag 2008

Korte impressie van de Voorlichtingsdag 2008 van de Rijksuniversiteit Groningen