Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business

Spel

Spelen is niet alleen heel erg leuk, het is ook nog eens leerzaam. Hedderik van Rijn is onderzoeker bij de afdeling kunstmatige intelligentie. Daar programmeren ze computers zodat ze kunnen leren en ergens steeds beter in kunnen worden. Dat doen ze met behulp van spelletjes.

Hedderik van Rijn is assistent hoogleraar bij de afdeling psychologische verrichtingenleer en ergonomie. Ook houdt hij zich bezig met kunstmatige intelligentie.
Hij is in 1992 als één van de eerste studenten Cognitiewetenschap in Nijmegen begonnen. Hij heeft een experimenteel afstudeeronderzoek gedaan naar het lezen van woorden. Daarna is hij gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij computationele modellen van inductief leren heeft gemaakt en ook van cognitieve ontwikkeling bij kinderen en van het geheugen. Tijdens zijn postdoc project in de Verenigde Staten heeft hij zich beperkt tot één onderwerp: het semantisch geheugen. Maar sinds hij universitair docent cognitief modelleren is geworden aan de RUG zoekt hij weer de breedheid op en maakt hij bijvoorbeeld modellen van hoe mensen tijd inschatten of hoe we het alfabet representeren.

Titel Spel
Faculteit/dienst Wiskunde- en natuurwetenschappen
Studierichting Kunstmatige Intelligentie
Onderwerp Modellen van het cognitieve geheugen
Persoon

dr. Hedderik van Rijn

Trefwoorden studie menselijk gedrag, brein, computers, kaartspel "set"
Tijdsduur 03:03
Datum productie 07-05-2009
Taal Nederlands
Relevante links

Dit filmpje is een van de drie afzonderlijke onderdelen van Adams Appel,

Jaargang: 2009, aflevering 4 over "Spel".

Laatst gewijzigd:16 mei 2018 13:23