Skip to ContentSkip to Navigation
Society/businessTarget Field Lab - Mining Big DataNews & Events

VR Meetup #3: VR en 5G

Wanneer:di 04-02-2020 15:00 - 17:00
Waar:Entrance Hanzehogeschool
SaveTheDate
Programma

Locatie: Entrance Hanzehogeschool
Datum: 4 februari 2019 | 15:00 - 17:00 uur

15:00 Welkom door Haije Wind (Innovatiemanager CIT - RUG)
15:00-15:30 Social VR en 5G (Gert-Jan Verheij van 5Groningen)
15:30-16:00 Het T-mobile Future Lab (Ewout Karel, Innovatiemanager T-Mobile)
16:00-16:30 5G toepassingen voor de industrie (Martin van de Pol, CTO T-Systems)


16:30 Netwerkborrel en bezoek aan 5G lab

Social VR en 5G: Pleitvrij.nl

De hoofddoelstelling van dit project is om rechtenstudenten beter te leren pleiten, hen gelegenheid te geven om meer te oefenen en gerichte feedback te ontvangen, in een authentieke setting. Dit doen we door de inrichting van een virtuele, maar authentieke rechtszaal waarin studenten van verschillende instellingen elkaar ontmoeten door inzet van Virtual Reality. Op deze wijze kunnen studenten met elkaar oefenen in het pleiten, waarbij zij verschillende rollen vervullen die in een rechtszaal terugkomen (advocaat/rechter/OvJ). Voor het geven van peer feedback wordt een app ontwikkeld die studenten in staat stelt om tijdens het pleiten medestudenten in real time van feedback te voorzien. Deze studenten kijken op een scherm mee, en zien via een split-screen twee studenten die elkaar ontmoeten. Om aan te sluiten bij de behoefte van onderwijsinstellingen en beroepenveld wordt een klankbordgroep ingericht bestaande uit docenten en studenten van verschillende instellingen, plus experts uit het beroepenveld. Via deze klankbordgroep brengen we gebruikswensen in kaart en monitoren we de kwaliteit van ontwikkelde producten. Deze producten komen open source beschikbaar via SURFsharekit zodat andere instellingen deze ook kunnen gebruiken.

5G toepassingen voor de industrie

In Duitsland is T-Systems (Onderdeel van Deutsche Telekom) al volop aan het testen met toepassingen voor 5G Campus Netwerken voor de zakelijke markt.
Martin van der Pol, CTO Innovatie bij T-Systems, gaat in op de voordelen van 5G toepassingen zoals Smart Factories, VR en Smart Logistics voor lampenfabrikant Osram en de Haven van Hamburg. Ook gaat hij in op het belang van Edge Computing en Service Integration in relatie tot 5G.