Maatschappij/bedrijvenWetenschapswinkelsTaal, Cultuur en Communicatie

Versterking Duits en Drents in het onderwijs

Bente Berenschot en Sandra Langendijk studeerden Europese Talen en Culturen (Duits) aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze lopen via de Wetenschapswinkel Taal, Cultuur en Communicatie op dit moment stage bij NHL Stenden en het Huus van de Taol. Beide organisaties hebben in samenwerking met de provincie Drenthe het project ‘versterking Drents en Duits in het onderwijs’ opgezet. Voor dit project zijn twee websites voor basischolen in de maak: één voor het Drents en één voor het Duits. Bente en Sandra werken samen aan de inhoud van de website voor het Duits. Op de website komt lesmateriaal te staan zoals spelletjes, gedichten, liedjes en verhalen. Ook is er informatie te vinden over meertaligheid en de manier waarop meertaligheid in het onderwijs toe te passen is. Naast het werken aan de website, zijn Bente en Sandra ook bezig met andere opdrachten. Zo helpen ze bij een enquêteonderzoek naar buurtaalonderwijs in Drenthe, waarover ze ook zullen publiceren. Zo komen onderwijspraktijk en onderzoek bij elkaar.

Bente en Sandra

Bente en Sandra over het project: “Het is leuk om aan dit project mee te werken omdat we op deze manier onze taalkennis in de praktijk kunnen brengen en omdat we graag een steentje bijdragen aan het bevorderen van het Duits in het onderwijs. Duits is een buurtaal van Nederland en een goede beheersing van deze taal zorgt ervoor dat we bruggen kunnen blijven slaan met onze buren. Het basisonderwijs is de perfecte plek om met het leren van Duits te beginnen. Kinderen zijn onwijs geschikt voor het leren van een taal en jong geleerd, is oud gedaan!”

Laatst gewijzigd:08 juni 2018 17:11