Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Science Shops Language, Culture and Communication Stages & Afstudeerprojecten

Wiesneus & gebruikersvriendelijkheid

Ba- of Ma-stage CIW of Neerlandistiek
Hoe wordt Wiesneus meer dan een database?
Hoe wordt Wiesneus meer dan een database?

Meertaligheid biedt kinderen kansen, daarvan is de provincie Drenthe zich bewust. Binnen het project ‘Versterking Drents en Duits in het onderwijs’ is een website met meertalig materiaal en achtergronden in ontwikkeling, Wiesneus. De Wetenschapswinkel Taal, Cultuur en Communicatie zoekt een student die aan deze website een belangrijk steentje wil bijdragen.

Wiesneus & een stage bij het Huus van de Taol

Wiesneus is gericht op kinderen, ouders en leerkrachten in het basisonderwijs. Het biedt scholen materiaal om gemakkelijk Drents (en Duits) in hun lessen in te bouwen. Naast het lesmateriaal vinden ouders en leerkrachten er ook wetenschappelijke achtergronden op het gebied van meertaligheid. Wiesneus is nog volop in ontwikkeling. Zo zijn ideeën over gebruikersgerichtheid en -vriendelijkheid in de structuur en functionaliteiten van de site van harte welkom.

Wanneer je aan de slag gaat met Wiesneus loop je stage bij het Huus van de Taol, dat heeft in de loop der jaren veel Drentstalig materiaal gemaakt en gepromoot. Er is ook veel kennis over het Drents en het onderwijs en het Huus van de Taol heeft een uitstekend netwerk.

Opdracht: Gebruikersvriendelijkheid van een groeiende database

De centrale vraag is: Hoe kan Wiesneus meer worden dan een databank met Drentstalig materiaal? Daarin ligt de focus in dit project op de vorm van de informatie. Je kijkt naar hoe Wiesneus gebruikersvriendelijk kan zijn en blijven terwijl de database groeit. Hoe kan betrokkenheid met gebruikers gecreëerd worden? Of hoe kan een opbouw in doorlopende leerlijnen worden gecreëerd? Dit houdt in dat je gebruikersonderzoek uitvoert en creatieve oplossingen verzint en uitvoert.

Wie zoeken we?

Een student CIW (Communicatie & Educatie) of Neerlandistiek (taal en tekst) met interesse in het basisonderwijs. De stage kan worden uitgebreid met een onderzoek in de praktijk aansluitend op je eigen interesse.

  • Start: in overleg (mogelijk jan-april 2018 of april-juli 2018)
  • Locatie: Beilen
  • Invulling: 2 tot 3 dagen per week
  • Stagevergoeding: 600 € per maand (+ evt. reiskosten)
  • Interesse: Neem contact op met Saskia Visser, s.j.visser rug.nl, 050-3635271
Laatst gewijzigd:16 oktober 2017 12:59