Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Science Shops Language, Culture and Communication Stages & Afstudeerprojecten

Stage Oving Architecten

BA-studenten Geschiedenis, Landschapsgeschiedenis MA-studenten History Today, Landschapsgeschiedenis en History of Architecture and Town Planning

Ben jij geïnteresseerd in stads- en architectuurgeschiedenis, en wil jij stage lopen bij één van de meest toonaangevende architectenbureaus van Groningen? Dan is deze stage misschien wat voor jou!

Het project

Dit jaar bestaat Oving Architekten 50 jaar. Voor het 50-jarig bestaan van het bureau wil Oving Architekten in de beginjaren van het bureau duiken, de jaren ‘70. Een tijd waarin er in Groningen veel verandert, mede dankzij het progressieve college onder Max van der Berg. Oving Architekten willen graag een film maken over de stadsvernieuwing van Groningen en de rol die het bedrijf hierin heeft gespeeld. Voor de periode van september tot en met februari zijn ze op zoek een student (of meerdere) met interesse in stadsontwikkeling en architectuur, die het bureau kan ondersteunen, door onderzoek te doen naar de volgende vraagstukken:

  1. Welke tijdgeest heerste er (maatschappelijk/cultureel) ten tijde van de stadvernieuwing?
  2. Hoe uitte de stadsvernieuwing zich in de stad Groningen?
  3. Welke rol speelde Oving Architekten tijdens de stadvernieuwing?

Wie zoeken wij?

  • Je bent een student geschiedenis, landschapsgeschiedenis of history of architecture and town planning, met een bovengemiddelde interesse in de geschiedenis van de stad, bij voorkeur op het gebied van stads- en architectuurgeschiedenis.
  • Je hebt een vlotte pen en goede onderzoeksvaardigheden.
  • Je kunt politieke en culturele ontwikkelingen in Stad in een kader plaatsen en weet deze ontwikkelingen te vertalen naar iets waar de opdrachtgever wat aan heeft.

Wat kan Oving Architekten jou bieden?

  • Een stageplaats bij een van de meest toonaangevende architectenbureaus van Groningen
  • De mogelijkheid om te leren hoe een architectenbureau werkt
  • Het ontwikkelen van arbeidsmarktvaardigheden, zoals het vertalen van historisch onderzoek naar iets praktisch
  • Een stagevergoeding van 350 euro per maand en eventuele reisvergoedingen

Over Oving Architekten

Oving Architekten is een ervaren architectenbureau met veel bouwtechnische kennis. Ons doel is om voor onze opdrachtgevers het best mogelijke eindresultaat te behalen. Een duurzaam gebouw dat flexibel is, als een maatpak past bij de wens van de gebruikers en weinig energie en onderhoud vraagt. We presteren het best als er veel randvoorwaarden zijn: beperkt budget, lastige locatie of weinig tijd. We staan in dienst van onze opdrachtgever en gebruiken onze kennis en ervaring om het programma van eisen om te zetten in een daadwerkelijk gebouw. Indien gewenst kunnen we het gehele bouwtraject begeleiden. Van eerste haalbaarheidsstudie tot aan de begeleiding van de bouw en de nazorg. We maken presentaties, kostenramingen, schrijven bestekken en tekenen al jaren in Revit (BIM). We zijn er trots op dat onze projecten op tijd en binnen het beschikbare budget gerealiseerd worden.

Voor meer informatie neem gerust een kijkje op onze site: www.ovingarchitekten.nl

Laatst gewijzigd:06 september 2019 12:36