Maatschappij/bedrijvenWetenschapswinkelsTaal, Cultuur en CommunicatieStages & Afstudeerprojecten

Honderd jaar huren in Nederland

De wetenschapswinkel Taal, Cultuur en Communicatie zoekt een student geschiedenis voor een interessante stageopdracht van De Huurcommissie.

De opdracht

De huurcommissie wil graag ter ere van het 100 jarig bestaan in 2017 een jubileumboek uitbrengen. Dat boek zal bestaan uit een (beknopte) historische schets en interviews met betrokkenen. Als stagiair ben je verantwoordelijk voor het eerste deel, de historische schets. Je onderzoekt de geschiedenis van de organisatie en plaatst deze in een (politiek) historische context. Je maakt een planning, voert het onderzoek uit, schrijft de tekst en verzamelt beeldmateriaal. Uiteraard overleg je met betrokkenen binnen de organisatie over de opzet en uitvoering. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om de organisatie beter te leren kennen door mee te lopen met de dagelijkse bezigheden, zoals het bijwonen van een zitting.

• Locatie:Den Haag (en mogelijk deels vanuit huis)
  • Start:september 2016
  • Looptijd:Liefst in deeltijd met een looptijd van 12 weken (ca. 3 dagen per week)
  • Beloning:Publicatie van het jubileumboek en stagevergoeding van 400 € (excl.reiskosten) per maand
Sociale woningbouw in de jaren 80

Opdrachtgever: De Huurcommissie

De Huurcommissie is een onafhankelijke, landelijke organisatie, die geschillen beslecht tussen huurder en verhuurder over huurprijs, onderhoud en kosten voor service en nutsvoorzieningen. Een uitspraak van de commissie is bindend. De minister voor Wonen en Rijksdienst is politiek verantwoordelijk. Sinds 1917 houdt de Huurcommissie toezicht op een goede prijs-kwaliteitverhouding van huurwoningen. De organisatie ontwikkelde zich vanuit lokale organisaties tot één landelijke huurcommissie in 2010. De geschiedenis van deze bijna 100 jarige organisatie toont een interessante spiegel op de sociale, economische en politieke ontwikkelingen van Nederland. De Huurcommissie bezint zich op haar rol voor de toekomst en op andere vormen van dienstverlening aan huurders en verhuurders. Meer informatie op de website: De Huurcommissie.

Rol van wetenschapswinkel

De wetenschapswinkel ondersteunt het proces, onderhoudt de communicatie met alle betrokkenen en bemiddelt bij eventuele problemen en onduidelijkheden. Binnen de wetenschapswinkel is ook ervaring met het schrijven van publieksgerichte teksten, dus daarbij kunnen we je ook begeleiden en adviseren.

Wie zoeken we?

Een zelfstandige masterstudent geschiedenis met: belangstelling voor politieke en sociaal-economische geschiedenis, een vlotte pen en goede ideeën om geschiedenis toegankelijk te presenteren.

Geïnteresseerd?

Mail je motivatiebrief met CV naar Saskia Visser, s.j.visser@rug.nl, 0503635271. De huurcommissie maakt de uiteindelijke selectie.

Laatst gewijzigd:05 september 2016 11:51