Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Science Shops Language, Culture and Communication

Museumgroepen

De Wetenschapswinkel Taal, Cultuur en Communicatie werkt sinds 2014 samen met de Stichting Senia in een project rond museumbezoek.

Samen naar het museum

De Stichting Senia brengt senioren met dezelfde interesses samen. In de meeste gevallen gaat het om leesgroepen (literatuur, geschiedenis of filosofie), maar sinds 2014 zijn er ook museumgroepen actief. Deze groepen bezoeken samen 6 à 7 musea per jaar. Senia biedt een keuzelijst van musea, waarbij ook een museumwijzer wordt geleverd. Deze museumwijzer biedt de groep praktische achtergrondinformatie, kijk- en discussietips en inhoudelijke verdieping.

Meer informatie over museumgroepen van Senia

Museumwijzers door RUG-studenten

Studenten Kunst, Cultuur en Media maken via het vak kunsteducatie kennis met de museumgroepen en de museumwijzers. Naast meer theoretische en beschouwende opdrachten voor het college, krijgen ze de mogelijkheid hun kennis in de praktijk te brengen. Als Senia-vrijwilliger stellen ze dan een museumwijzer samen. Ook oud-studenten KCM werken regelmatig mee. Elk voorjaar wordt er aan deze opdracht gewerkt.

Inmiddels zijn er museumwijzers gemaakt voor o.a. Het depot (Wageningen), Lakenhal (Leiden), Kröller-Müller beeldentuin (Park De Hoge Veluwe), Fries museum (Leeuwarden), Tropenmuseum (Amsterdam), GR-ID (Groningen).

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:45