Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Science Shops Over de Wetenschapswinkels

Jaarbericht Wetenschapswinkels 2016 nu online!

27 juni 2017
Wat hebben ‘drijvende zonnepanelen’, ‘e-mail etiquette’ en ‘ondernemen in hunebedcity’ met elkaar te maken? Deze maatschappelijke onderwerpen komen allemaal aan bod in het nieuwste jaarbericht van de Wetenschapswinkels. De 30e editie biedt wederom een breed scala aan informatie: artikelen, interviews, blogs, beeldverslagen en – natuurlijk – de inmiddels befaamde beeldpuzzel.
Omslag van illustrator Willem Kolvoort, ook bekend van de kleurrijke posters van poppodium Vera.
Omslag van illustrator Willem Kolvoort, ook bekend van de kleurrijke posters van poppodium Vera.

Kleinschalig, lokaal en waardevol

Werken vanuit de praktijk, ‘responsible research’, zoals dat mooi heet, is sterk in ontwikkeling. Al sinds 1979 dragen de Wetenschapswinkels van de RUG bij aan de missie om wetenschappelijk onderzoek te verbinden aan lokale vraagstukken en daarmee de samenleving verder te helpen. Het leuke van het onderzoek is dat de resultaten meteen merkbaar zijn. De wetenschapswinkels zijn trots op alle studenten die zich daar met hart en ziel voor inzetten. In het jaarbericht kunt u met hen en hun projecten kennismaken.

Het jaarbericht gaat dieper in op de waarde dat onderzoek heeft voor zowel student als opdrachtgever. Jelly Bruining van de gemeente Groningen zegt daarover: “Als gemeente vinden we het belangrijk, interessant en leuk om met studenten te werken en hen een leerzame onderzoeksplek te bieden. Anderzijds is het goed om met wetenschappelijke inzichten de praktijk te versterken. Het is fijn dat de Wetenschapswinkel open staat voor dergelijk praktijkgericht onderzoek.”

Internationaal

De kennis en projecten van de Wetenschapswinkels in Groningen dienen als voorbeeld voor universiteiten in het buitenland en daar zijn we trots op. Het jaarbericht besteedt daarom ook aandacht aan de kennisuitwisseling tussen Science Shops wereldwijd. Zo spraken we onze collega’s op de zevende Living Knowledge Conference in Dublin en organiseerden we een uitwisseling tussen studenten van de Wetenschapswinkel uit Groningen en de Duitse Wissenschaftsladen in Cloppenburg/Vechta.

Zomertijd, puzzeltijd!

Ook dit jaar treffen onze lezers de jaarlijkse beeldpuzzel weer aan in het jaarbericht. Hiermee kunt u een duurzaam en maatschappelijk verantwoord verrassingspakket ter waarde van €50,- winnen. Schakel dus collega’s, vrienden en familie in om mee te denken, en wie weet wint u deze mooie prijs! Oplossingen, maar ook andere vragen en suggesties kunt u mailen naar: tawi rug.nl. Of ga meteen naar het Jaarbericht van de Wetenschapswinkels 2016.

Vind alle 7 woorden, te vinden in het jaarverslag!
Vind alle 7 woorden, te vinden in het jaarverslag!
Laatst gewijzigd:29 juni 2017 14:41

Meer nieuws