Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Science Shops

Jaarbericht 2021 is uit

07 juli 2022

Ook afgelopen jaar hebben de Wetenschapswinkels zich weer ingezet om vragen uit de samenleving te beantwoorden en kennisuitwisseling te stimuleren. Daarover kunt u meer lezen in dit jaaroverzicht.

Saskia van der Post ontwierp de omslag van deze editie
Saskia van der Post ontwierp de omslag van deze editie

Zo gaan we op bezoek bij Stichting (On)gestoord, waar student Wieke onderzoek heeft gedaan over het belang van ontmoetingen voor mensen met een trauma, kijken we naar een manier om minder plastic afval te genereren in laboratoria en analyseren we uiteraard de effecten van de corona-crisis op de grensregio tussen Oost-Groningen en Duitsland. Ook leest u meer over welke mensen er met een vraag bij de Wetenschapswinkel aankomen, hoe creatief deze vragen kunnen zijn, maar ook hoe de wetenschapswinkel met complottheorieën omgaat.

Laatst gewijzigd:07 juli 2022 17:11

Meer nieuws

 • 04 juli 2022

  Onderzoek naar de toerist als Antarctisch ambassadeur

  Dr. Annette Scheepstra van het Arctisch Centrum van de RUG, onderdeel van de Faculteit der Letteren, gaat onderzoek doen naar toerisme op Antarctica en de toerist als Antarctisch ambassadeur. Zij krijgt hiervoor financiële steun van 1 miljoen euro...

 • 12 mei 2022

  KNAW benoemt twee hoogleraren RUG tot lid

  Maria Loi en Dirk Slotboom van de Faculteit Science and Engineering zijn door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) benoemd tot lid.

 • 15 maart 2022

  Vici-beurzen voor drie RUG-onderzoekers

  De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan drie RUG-onderzoekers een Vici-financiering van maximaal 1.5 miljoen euro toegekend. Prof. dr. J.W. Romeijn, prof. dr. S. Hoekstra en prof. dr. K.I. Caputi kunnen hiermee...