Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Science Shops

Jaarbericht 2021 is uit

07 juli 2022

Ook afgelopen jaar hebben de Wetenschapswinkels zich weer ingezet om vragen uit de samenleving te beantwoorden en kennisuitwisseling te stimuleren. Daarover kunt u meer lezen in dit jaaroverzicht.

Saskia van der Post ontwierp de omslag van deze editie
Saskia van der Post ontwierp de omslag van deze editie

Zo gaan we op bezoek bij Stichting (On)gestoord, waar student Wieke onderzoek heeft gedaan over het belang van ontmoetingen voor mensen met een trauma, kijken we naar een manier om minder plastic afval te genereren in laboratoria en analyseren we uiteraard de effecten van de corona-crisis op de grensregio tussen Oost-Groningen en Duitsland. Ook leest u meer over welke mensen er met een vraag bij de Wetenschapswinkel aankomen, hoe creatief deze vragen kunnen zijn, maar ook hoe de wetenschapswinkel met complottheorieën omgaat.

Laatst gewijzigd:07 juli 2022 17:11

Meer nieuws

 • 14 februari 2023

  Lift naar de inclusieve werkvloer

  Er is werk zat, en toch staan mensen met een beperking nog vaak aan de kant. Een plus een is twee, zou je denken: dit is hét moment om deze groep arbeidskrachten aan een baan te helpen. De wens is er, ook aan de universiteit, maar tot uitvoering...

 • 15 december 2022

  Groningse bijdrage in groot onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie

  Wetenschapsfinancierder NWO honoreerde recent een groot onderzoeksproject naar nieuwe concepten voor energiezuinige Informatietechnologie met maar liefst tien miljoen euro.

 • 05 december 2022

  Frans J. Sijtsma nieuwe directeur Agricola School

  Op voordracht van het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is dr. Frans J. Sijtsma per 1 februari 2023 aangesteld als wetenschappelijk directeur van de Rudolf Agricola School for Sustainable Development. Het gaat om een...