Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Science Shops

Excellent Onderhandelen, goed luisteren en Improviseren: hoe haal je hier een vraag uit?

Vanuit de Havard University is er een manier ontwikkeld om veilig te verschillen en nieuwsgierig te zijn naar de belangen er achter. Door de kennis van het brein weten we hoe krachtig het emotioneel aan kan staan en dat we dan als mens een beetje dommer worden. Kritiek wordt snel door het emotionele brein ervaren als gevaar en voordat we het weten gaan we dom emotioneel reageren. In de workshop leren we via de Schoonmoeder-techniek, veilig verschillen als de belangen hoog en tegengesteld zijn en gebruiken we de ZOEN-techniek om de belangen helder te krijgen en schouder aan schouder tot oplossingen te komen. Deze workshop kan de deelnemers helpen bij onderhandelingen, maar ook bij het verdiepend afstemmen t.a.v. verwachtingen van de klant en de wetenschapper.

We gaan naast de theorie, lekker aan de slag met de techniek. Praktisch toepasbaar en ook handig voor thuis! Het gaat in deze workshop om te leren zacht te zijn voor de relatie en duidelijk te zijn op de zaak. Van waarheid naar perspectief, een breinvriendelijke methode om te verschillen en tot overeenstemming te komen.

Jeroen Stek werkt ongeveer tien jaar als provocatief- en relatie-& gezinstherapeut bij Maarsingh en van Steijn te Leeuwarden, een netwerk voor psychologische expertise. Daarnaast is hij docent provocatief coachen bij het Instituut voor Eclectische Psychologie in Nijmegen en geeft landelijk diverse workshops, lezingen en trainingen op het gebied van Provocatief Coachen en Relatietherapie. Verder is hij improvisatiedocent en was hij manager van een groot recreatiepark in het mooie Brabant. Zijn aanpak is uitdagend, met warmte, creativiteit en humor. Hij gaat ervan uit dat veranderen alleen mogelijk is als niet veranderen zinloos is. Hij zet mensen direct in beweging en gaat voor een effectief en een blijvend resultaat. Dit alles in de wetenschap dat humor de gesel is voor elke gezonde geest.

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:45