Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Science Shops

Interlandse Wetenschapswinkeldagen: Wetenschap, daar heb je wat aan!

6 en 7 november 2014, Rijksuniversiteit Groningen

Om het jaar worden de Interlandse Wetenschapswinkeldagen georganiseerd door een Wetenschapswinkel in Nederland of Vlaanderen. Dit jaar werden de dagen in Groningen georganiseerd, op 6 en 7 november 2014. Deze inspiratiedagen bestonden uit verschillende lezingen en workshops, maar ook uit de uitreiking van de Wetenschapswinkelprijs voor het beste project.

Sprekers

Mensen uit zowel de academische wereld als de maatschappij gaven verschillende lezingen. Dr. Hans Harbers, gespecialiseerd in filosofie van Wetenschap, Technologie en Samenleving gaf een goede blik op de wetenschap. Leontien Kompier, burgemeester van de gemeente Vlagtwedde, vertelde over een reis naar Congo waar ze keek door andermans ogen. Oud-burgemeester van Groningen Jacques Wallage gaf op de vrijdag een lezing en was ook juryvoorzitter voor de interlandse prijs. Het geheel werd geopend door Rector Magnificus van de Rijksuniversiteit Groningen Elmer Sterken, en de dagvoorzitter was RTV Noord-verslaggeefster Cunera van Selm.

Interlandse Prijs

De prijs is gewonnen door Sanny Kappen met haar onderzoek Mantelzorgers, Mindfulness en Kwaliteit van Leven. Sanny en haar begeleidster Jolanda Tuinstra van de Wetenschapswinkel Geneeskunde en Volksgezondheid van de RUG/UMCG winnen de wisseltrofee. Bob Verschoor van de winkel Taal, Cultuur en Communicatie werd tweede met zijn project Jeugdherinneringen van de Groningse Illustrator Cornelis Jetses (1873-1955). De derde prijs werd gedeeld door Esther van Lit van de VU Brussel en Casper Conradi van de UTwente, met respectievelijk Dakloze Vrouwen in de Nachtopvang van Gent en Voorlopig Ontwerp Natuurhuis. Hieronder komen de genomineerden aan het woord in een interview met Cunera van Selm.

Praktische informatie
Laatst gewijzigd:17 augustus 2020 14:41