Society/business Scholierenacademie

Webinar over Knowlands

Op donderdag 7 april organiseert de Scholierenacademie een online webinar over ons lespakket Knowlands. Dit lespakket bestaat uit een alfa-, een beta- en een gammamodule. Praktische informatie...

Knowlands

Over Knowlands

Hoe stimuleer je nieuwsgierigheid en een onderzoekende houding bij je leerlingen? Door ze onderzoek te laten doen! Knowlands is gericht op vwo 3 (en 4). Jij en je klas ontdekken samen het Knowlands onderzoeksfestival aan de hand van het onderzoek van 12 RUG-wetenschappers. Meer informatie over het lespakket vind je op de Knowlands-website.

Over het webinar

Op 7 april vertellen wij je graag meer over het lespakket. Waarom hebben wij dit pakket ontwikkeld? Hoe zijn de modules opgebouwd? Welke onderwerpen komen zoal aan bod? En hoe kun je het inzetten in jouw eigen lessen, binnen je (vak)sectie en schoolbreed? Tijdens het webinar is ook genoeg gelegenheid voor het stellen van vragen.

Na afloop ontvang je het lespakket en de daarbij behorende hulpkaarten, zodat je meteen met je leerlingen aan de slag kan met het materiaal!

Een aantal wetenschappers dat meewerkte aan Knowlands

Welkom en introductie door Anita Brongers-Warmelink, hoofd Scholierenacademie

Het alfa-pakket, door Joanne Schuitemaker, projectleider en docent Nederlands
Welke onderwerpen komen aan bod? En welke didactische keuzes hebben we hiervoor gemaakt?

Het beta-pakket, door Marco Schots, projectleider en docent wiskunde
Welke onderzoeksvaardigheden komen aan bod? En hoe kun je de hulpkaarten hiervoor inzetten?

Het gamma-pakket, door Karen de Bot, projectleider escaperoom
Hoe kun je spelenderwijs aan de slag met onderzoeksvaardigheden in de klas? Karen legt dit uit a.d.h.v. de speciaal hiervoor ontwikkelde escaperoom.

16.25 uur Afsluiting

• Wat? Webinar over ons nieuwe lespakket Knowlands
  • Wanneer? Donderdag 7 april 2022
  • Hoe laat? 15.30 - 16.30 uur