Skip to ContentSkip to Navigation
Society/businessKnowledge and learning

Kunst en cultuur

Usva

Cultureel Studentencentrum Usva is dé culturele voorziening van de Rijksuniversiteit Groningen en wil studenten inspireren door kunst en cultuur en hen stimuleren zich (verder) te ontwikkelen op dit gebied. Via cursussen, theatervoorstellingen, evenementen, subsidieverstrekking en werkervaringsplekken biedt Usva studenten, maar ook medewerkers en Stadjers, de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met en zich te verdiepen in cultuur. Usva biedt ook verschillende mogelijkheden voor het huren van ruimtes, waaronder het café. Usva is gehuisvest aan de Munnekeholm.

Universiteitsmuseum

Het Universiteitsmuseum laat het publiek kennismaken met de geschiedenis van de wetenschap en de rijke universitaire traditie van de RUG. Het UM bestaat sinds 1934 en heeft een veelzijdige collectie (Gronings academisch erfgoed, geneeskunde, wiskunde en natuurwetenschappen, psychologie, etnologische collecties, en de historische collectie) die bestaat uit ca. 80.000 objecten. Het Universiteitsmuseum is te vinden aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat 7A.


Lezingen Studium Generale

In Studium Generale Groningen werken de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen samen. SGG organiseert vernieuwende en multidisciplinaire activiteiten op het gebied van wetenschap, cultuur en maatschappij. Het gevarieerde programma, met onder andere lezingen, films en debatten, is gericht op een breed publiek van studenten, docenten en andere geïnteresseerden uit stad en regio. Studium Generale scherpt de geest en verbreedt je horizon.


Cultuuronderwijs

Wilt u meer lezen over de ontwikkeling van leerlingen, de aard van cultuuronderwijs, -beleid, en cognitief onderzoek? In deze bibliotheek staan deze onderwerpen gerangschikt.

Laatst gewijzigd:29 mei 2019 09:46
printView this page in: English