Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Commissioning research Industry Relations

Communicatie

Het team van Industry Relations maakt zich sterk voor de herkenbaarheid en de vindbaarheid van de RUG voor zowel haar bestaande als nieuwe partners. Dit doen wij op veel verschillende manieren. Wij maken onder meer (interdisciplinair) onderzoek en onderwijs gerelateerd aan maatschappelijk onderzoek inzichtelijk. Wij brengen onderzoeksprojecten binnen de RUG in kaart, die in samenwerking met externe partners worden opgepakt. Onderstaand is een overzicht te vinden van onze jaarverslagen, portfolioboeken, innovatieagenda’s en overige media die de afgelopen jaren door Industry Relations zijn gepubliceerd.

Jaarverslagen

De jaarverslagen van Industry Relations geven een overzicht van de alle bezigheden van de afgelopen jaren en testimonials van betrokken partijen. Bij vragen kunt u contact met ons opnemen via industryrelations rug.nl.

  • Het jaarverslag van 2020 kunt hier downloaden.
  • Het jaarverslag van 2019 kunt u hier downloaden.
  • Het jaarverslag van 2018 kunt u hier downloaden.
  • Het verslag van de periode 2017 - voorjaar 2018 kunt u hier downloaden.

Portfolioboeken

Het team Industry Relations maakt (interdisciplinair) onderzoek en onderwijs gerelateerd aan maatschappelijk onderzoek inzichtelijk door het in kaart brengen van onderzoeksprojecten binnen de volle breedte van de universiteit, die veelal in samenwerking met externe partners worden opgepakt. Wij schrijven en publiceren daarom onder meer portfolioboeken. Deze bevatten een overzicht van voorbeelden van onderzoeksprojecten in samenwerking met externe partners, onderwijsprogramma’s en faciliteiten binnen de thema’s waar Industry Relations zich op richt. Binnen het thema Digitale Samenleving hebben wij de portfolioboeken ‘Big Data’ (2018) en ‘Digital Society’ (2018) gepubliceerd. Binnen het thema Circulaire Economie hebben wij in 2020 het portfolioboek ‘towards a circular economy’ gepubliceerd.

Samen kennis en innovaties ontwikkelen: Big Data

Big data draait om gegevens die zo groot in aantal en zo complex zijn dat je ze niet in traditionele databases kunt onderhouden. Het gaat om digitale gegevens, verzameld via sociale media, bevolkingsonderzoek, online aankopen enzovoort. Maar wat kunnen we met deze big data?

Het portfolioboek ‘Samen kennis en innovaties ontwikkelen: big data’ kunt u hier downloaden (English version available here).

Samen kennis en innovaties ontwikkelen: Digital Society

Digitalisering maakt steeds meer onderdeel uit van ons leven. Maar hoe zorgen we ervoor dat digitalisering en samenleving goed op elkaar aansluiten? En dat nieuwe technologische kennis samenvloeit met kennis over bijvoorbeeld economie, geschiedenis, gezondheid, rechten en psychologie?

Het portfolioboek ‘Samen kennis en innovaties ontwikkelen: digital society’ kunt u hier downloaden (English version available here).

Samen kennis en innovaties ontwikkelen: Towards a circular economy

We zijn op weg naar een circulaire economie. Dit doen we door toenemend hergebruik van producten, onderdelen en grondstoffen en minimale CO2 uitstoot. De overgang naar deze economie brengt uiteraard ook veel vragen met zich mee. Bijvoorbeeld: hoe krijgen we mensen zover om duurzamere keuzes te maken? Of, hoe zorg ik ervoor dat mijn bedrijf duurzamer wordt?

Op 3 februari 2020 lanceerden wij namens de RUG het boek ‘Samen kennis en innovaties ontwikkelen:towards a circular economy’ tijdens het bezoek van Minister Van Veldhoven aan Campus Fryslân. Dit bezoek vond plaats in het kader van de landelijke week van de circulaire economie. De minister nam hierbij het eerste exemplaar in ontvangst uit handen van Iris Vis, Dean of Industry Relations.

Het portfolioboek ‘Samen kennis en innovaties ontwikkelen: towards a circular economy’ kunt u hier downloaden (English version available here).

Innovatieagenda’s

Media

Meet & Greet XL: Digital Society

Laatst gewijzigd:12 juli 2021 16:10