Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Center for Information Technology Research and Innovation Support Services Geodienst
Header image Geodienst Blog

DécryptaGéo, les Rencontres.

Datum:29 juni 2015
Auteur:Iris Koppert
Paris
Paris

Een tijdje geleden waren we met de Geodienst aanwezig bij de GIS Tech in Rotterdam. Leon kwam toen met het idee om met een aantal van ons naar een soortgelijk congres te gaan, maar dan in het buitenland om te zien hoe daar met geo-data en GIS wordt omgegaan. “Goed idee!” dachten we, daar kunnen we net zo goed meteen een paar dagen aanvast plakken. Zo gezegd, zo gedaan.

Op dinsdag 9 juni zijn we met vier junior GIS specialisten (Quinten Dengerink, Paul Haan, Iris Koppert en Leon van der Meulen) richting Parijs gereden. Uiteindelijk zijn we niet naar een Franse GIS Tech gegaan, maar naar een bijeenkomst van DécryptaGéo.

DécryptaGéo, les Rencontres is een bijeenkomst voor professionals op het gebied van geografie, waarbij veel GIS aan de orde komt. Op woensdag hebben we dit congres bezocht bij de faculteit Ruimtelijke Wetenschappen (l’ENSG) aan de Parijse universiteit. Hier hebben we gezien dat in Frankrijk de ontwikkelingen op GIS-gebied een stuk minder snel gegaan zijn dan in Nederland.

Desondanks hebben we mooie dingen gezien, zoals het 3Dpakket van Bentley Systems en verhitte discussies bijgewoond, bijvoorbeeld over de opzet van het Franse GeoPortaal.

De overige twee dagen heeft Quinten ons rondgeleid door de stad. Na een half jaar studeren in Parijs, wist hij ons de leukste plekjes te wijzen. Vrijwel alle toeristische hoogtepunten hebben we kunnen zien. Montmarte, de Eiffeltoren, de Notredame, de Arc de Trimophe, de bibiotheek, de Seine, La Denfense, Père Lachaise, het uitzichtpunt vanaf Galeries Lafayette, het paleisen de tuinen van Versailles en Quintens oude faculteit.

Ik zou zeggen voor herhaling vatbaar. What’s next?!

Tags: Geo, Conferentie