Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenCentrum voor Informatie TechnologieResearch and Innovation SupportVirtual Reality en VisualisatieVirtual Reality en 3D-visualisatie

Datavisualisatie

Virtual Reality en 3D visualisatie is een krachtige techniek om inzicht te krijgen in grote hoeveelheden abstracte gegevens, zoals grote databases, wetenschappelijke metingen of de uitkomst van een simulatie.


Een NMR-spectrum in 3D
Een NMR-spectrum in 3D

NMR: Projectie-reconstructie in 4D en 5D

De NMR groep van de RUG onderzoekt een geavanceerde methode om vanuit een aantal 'geprojecteerde' 2D NMR spectra snel een volledig 4D (of zelfs 5D) NMR spectrum te reconstrueren. Met interactieve 3D visualisatietools, ontwikkeld door het HPC/V, is deze reconstructie zeer snel uit te rekenen en wordt de invloed van diverse parameters in het proces bovendien zeer inzichtelijk. »

3D visualisatie van een juridische database
3D visualisatie van een juridische database

Informatievisualisatie: juridische databases in 3D

In grote juridische documenten (zoals een wetboek) raakt men snel het overzicht kwijt. Informatievisualisatie in 3D geeft nieuwe inzichten in de structuur en vergemakkelijkt het vinden van 'verborgen' verbanden tussen de elementen. »

SARAgene: interactie met een genoom-database in 3D
SARAgene: interactie met een genoom-database in 3D

Datamining in de bio-informatica

SARAgene is een virtual reality-applicatie voor het doen van onderzoek in de bioinformatica. Het helpt farmaceutische onderzoekers bij het selecteren van genen of eiwitten als doel voor nieuwe medicijnen. »

Laatst gewijzigd:22 december 2015 11:06
printView this page in: English