Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenCentrum voor Informatie TechnologieResearch and Innovation SupportVirtual Reality en VisualisatieTraining HPCV

Introductiecursus Gridcomputing

Docent:F. Dijkstra
Duur:2 dagen
Kosten:EUR 0.00
Bedoeld voor: Iedereen die wil beginnen met gridcomputing
kaart van grid activiteit
Kaart met Gridactiviteit

Het belangrijkste aandachtspunt van deze cursus is hoe toegang te krijgen tot de Nederlandse grid faciliteiten (onderdeel van het Europese EGEE grid), en kennis op te doen van de EGEE middleware genaamd gLite. Tijdens de cursus bestaat de mogelijkheid om een uniek certificaat te krijgen dat officieel toegang geeft tot het EGEE grid. U dient dan wel een paspoort of rijbewijs mee te nemen. De cursus wordt gegeven in een samenwerking met NIKHEF en SARA.

Tijdens de cursus is er ruim gelegenheid voor praktische oefeningen. Deelnemers worden echter aangeraden hun eigen linux code (mits niet al te groot) mee te nemen en deze ter plekke geschikt te maken voor gridcomputing.

Doel

Na afloop van van de cursus bent U in staat het grid te gebruiken om jobs te submitten, programma's te vertalen en data op te slaan.

Voorkennis

Er is geen speciale voorkennis vereist

Organisatie

Deze twee daagse cursus bestaat uit afwisselend lessen en praktische oefeningen

Inschrijving

De cursus wordt bij voldoende belangstelling op verzoek gegeven. U kunt zich aanmelden via het 'vragen en opmerkingen' formulier.

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:24
printView this page in: English