Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenCentrum voor Informatie TechnologieResearch and Innovation SupportVirtual Reality en VisualisatieTraining HPCV

Cursusoverzicht

Voor wetenschappers (en andere geïnteresseerden) die specifieke kennis op het gebied van High-Performance Computing en Visualisatie willen opdoen, organiseert het HPC/V een aantal cursussen zoals Linux, Grid en MPI. De cursussen duren 1 à 2 dagen en worden op verzoek gegeven.

De GRID en MPI cursussen worden voorlopig niet meer gegeven.

Behalve onze eigen cursussen werken we ook mee aan de normale colleges voor studenten. We (mede-)organiseren ook workshops:

Voor meer informatie kunt U het formulier 'vragen en opmerkingen' gebruiken.  


It's so cute

Beginners cursus Linux cluster op Peregrine

Sommige wetenschappers hebben grote problemen en proberen die met behulp van een PC op te lossen. Voor veel van die problemen kan het Peregrine cluster een betere en vaak vele malen snellere oplossing bieden. Voor degene die de mogelijkheden hiertoe willen onderzoeken of eens willen snuffelen aan het linux cluster biedt RIS een beginners cursus aan.

ontwerp van deel MPI voor Gromacs

MPI Cursus

Deze cursus is bedoeld voor mensen die hun programma willen aanpassen voor parallelle verwerking zodat het bijvoorbeeld gebruikt kan worden op clusters of supercomputers. Als U al programma's in C kunt lezen en Uw probleem is zo groot dat het op één computer te langzaam gaat, dan is deze cursus ideaal voor U.

kaart van het EGEE grid

Grid Computing

Deze cursus levert U alle kennis om met gridcomputing aan de slag te kunnen. U leert er hoe U toegang krijgt tot de grote hoeveelheid computers op het grid, hoe U een programma kunt vertalen en starten, en hoe U gebruik kunt maken van de gigantische opslag mogelijkheden die het grid U kan bieden en dat alles gewoon vanaf Uw desktop. »
Laatst gewijzigd:24 januari 2017 13:54
printOok beschikbaar in het: English