Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenCentrum voor Informatie TechnologieESI

Digitaal toetsen

Digitaal toetsen biedt een aantal voordelen voor zowel docenten als studenten. Zo gaat het typen de studenten een stuk sneller af en is het makkelijker om antwoorden te herschrijven of te structureren door middel van knippen plakken. De docent hoeft vervolgens geen handschriften meer te ontcijferen wat veel tijd bespaard tijdens het nakijken.

De docent krijgt veel opties om verschillende soorten vragen te creëren in een tentamen, zoals verschillende vormen van gesloten vragen. Daarnaast is er een adaptive release optie. Hiermee kun je er bijvoorbeeld voor kiezen dat de studenten eerst de multiple choice vragen moeten beantwoorden voordat zij verder kunnen met de essay-vragen. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van video en audio tijdens een tentamen. De computers beschikken over een koptelefoon ingang. Ebooks of websites kunnen ook gebruikt worden als extra hulpmiddel.

Door een tentamen digitaal af te nemen wordt nakijken voor een docent gemakkelijker, omdat het tentamen online nagekeken kan worden. Eventuele inzagemomenten kunnen ook online worden georganiseerd. Zo kan de docent de studenten online voorzien van feedback of modelantwoorden.
Uiteindelijk kunnen digitale tentamens de context waarin studenten later op de werkvloer of in hun persoonlijke leven ‘getest’ worden beter simuleren.

Voor meer informatie over het digitaal toetsen kunt u mailen naar digitaaltoetsen@rug.nlLaatst gewijzigd:24 augustus 2017 14:21
printView this page in: English