Society/business Center for Information Technology

Finale 5G Student Battle

Wanneer:zo 15-11-2020
Waar:Online
Rian van Diedenhoven en Peter Rake van 5Groningen geven het startsein voor de hackaton vanuit het 5G Lab in Groningen

Op zondagmiddag 15 november vindt de finale van de 5G Student Battle plaats. Zes studententeams bestaande uit mbo-, hbo- en wo-studenten werken samen aan innovatieve producten of diensten voor de toekomst waarbij gebruik wordt gemaakt van 5G. Een online publiek verdeelt prijzengeld van €5.000

In verband met de coronacrisis is het oorspronkelijk geplande tweedaagse event in maart uitgesteld en aangepast in een grotendeels online wedstrijd. Begin november starten de studenten met hun opdracht en tijdens de finale op 15 november pitchen de zes studententeams hun ideeën. Gwen van Poorten (bekend van BNNVara) presenteert de finale. Het prijzengeld van €5000 wordt verdeeld door het publiek. Daarnaast kiest de jury het winnende team. Dit team ontvangt de hoofdprijs: een state-of-the-art draadloze VR-bril (Oculus Quest) voor elk teamlid.

Op www.5groningen.nl/5gstudentbattle kunnen mensen die de online finale willen bijwonen zich gratis aanmelden.

De 5G Student Battle wordt georganiseerd door 5Groningen, initiatief van Economic Board Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Noorderpoort en Alfa College.