Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science LinX Science Linx News

Docentenmiddag CurioUs op 20 april

Meetinstrumenten en onderzoeksvaardigheden in het onderwijs
31 maart 2022

Wil je met jouw leerlingen onderzoeksvaardigheden oefenen in de praktijk en tegelijk bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek? Hebben jouw leerlingen meetinstrumenten nodig voor hun PWS? Of ben je zelf op zoek naar meetinstrumenten voor in jouw les? Het CurioUs?-project biedt uitkomst.

CurioUs? is een samenwerking tussen Science LinX (Faculteit Science and Engineering, Rijksuniversiteit Groningen), Forum Groningen en Aletta Jacob School of Public Health. Met CurioUs? willen we Noord-Nederlanders enthousiast maken om zelf aan de slag te gaan met wetenschap en techniek om zo hun eigen leefomgeving in kaart te brengen, inzicht te krijgen en te verbeteren. Dit doen we door het organiseren van meetacties, minicolleges en het uitlenen van meetinstrumenten via de meet-o-theek.

Werken met een geluidsmeter
Werken met een geluidsmeter

CurioUs? betrekt graag het onderwijs bij haar activiteiten. Om te onderzoeken hoe we het beste kunnen aansluiten bij het onderwijs, organiseren we een middag met docenten uit het primair en voortgezet onderwijs.

Tijdens deze middag presenteren we het CurioUs? project met de verschillende meetacties en geven we jullie een overzicht van de collectie aan meetinstrumenten uit de meet-o-theek. Vervolgens willen we graag met jullie in gesprek om erachter te komen waar jullie behoeften aan hebben bij het begeleiden van onderzoeksvaardigheden in de klas.


De inschrijving voor deze docentenmiddag is gesloten.

Laatst gewijzigd:14 mei 2024 13:42

Meer nieuws

 • 10 juni 2024

  Om een wolkenkrabber heen zwermen

  In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

 • 24 mei 2024

  Lustrum 410 in beeld

  Lustrum 410 in beeld: Een fotoverslag van het lustrum 2024

 • 21 mei 2024

  Uitslag universitaire verkiezingen 2024

  De stemmen zijn geteld en de uitslag van de universitaire verkiezingen is binnen!