Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science Linx News

Docentenmiddag CurioUs op 20 april

Meetinstrumenten en onderzoeksvaardigheden in het onderwijs
31 maart 2022

Wil je met jouw leerlingen onderzoeksvaardigheden oefenen in de praktijk en tegelijk bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek? Hebben jouw leerlingen meetinstrumenten nodig voor hun PWS? Of ben je zelf op zoek naar meetinstrumenten voor in jouw les? Het CurioUs?-project biedt uitkomst.

CurioUs? is een samenwerking tussen Science LinX (Faculteit Science and Engineering, Rijksuniversiteit Groningen), Forum Groningen en Aletta Jacob School of Public Health. Met CurioUs? willen we Noord-Nederlanders enthousiast maken om zelf aan de slag te gaan met wetenschap en techniek om zo hun eigen leefomgeving in kaart te brengen, inzicht te krijgen en te verbeteren. Dit doen we door het organiseren van meetacties, minicolleges en het uitlenen van meetinstrumenten via de meet-o-theek.

Werken met een geluidsmeter
Werken met een geluidsmeter

CurioUs? betrekt graag het onderwijs bij haar activiteiten. Om te onderzoeken hoe we het beste kunnen aansluiten bij het onderwijs, organiseren we een middag met docenten uit het primair en voortgezet onderwijs.

Tijdens deze middag presenteren we het CurioUs? project met de verschillende meetacties en geven we jullie een overzicht van de collectie aan meetinstrumenten uit de meet-o-theek. Vervolgens willen we graag met jullie in gesprek om erachter te komen waar jullie behoeften aan hebben bij het begeleiden van onderzoeksvaardigheden in de klas.


De inschrijving voor deze docentenmiddag is gesloten.

Laatst gewijzigd:21 april 2022 11:34

Meer nieuws

 • 26 april 2023

  Koninklijke onderscheidingen voor RUG-medewerkers

  Op woensdag 26 april zijn op voordracht van de RUG twee wetenschappers koninklijk onderscheiden. Mevrouw prof.dr. K.U. Loos is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Uit handen van burgemeester K. Schuiling ontving zij de...

 • 26 april 2023

  Cisca Wijmenga in Raad van Toezicht Hanzehogeschool

  Cisca Wijmenga treedt per 1 september 2023 toe tot de Raad van Toezicht van de Hanzehogeschool.

 • 25 april 2023

  Reactie op kamerbrief internationalisering

  Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen heeft kennisgenomen van de Kamerbrief internationalisering in het hoger onderwijs die Minister Dijkgraaf op vrijdag 21 april naar de Tweede Kamer stuurde.