Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science LinX Science Linx News

Docentenmiddag CurioUs op 20 april

Meetinstrumenten en onderzoeksvaardigheden in het onderwijs
31 maart 2022

Wil je met jouw leerlingen onderzoeksvaardigheden oefenen in de praktijk en tegelijk bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek? Hebben jouw leerlingen meetinstrumenten nodig voor hun PWS? Of ben je zelf op zoek naar meetinstrumenten voor in jouw les? Het CurioUs?-project biedt uitkomst.

CurioUs? is een samenwerking tussen Science LinX (Faculteit Science and Engineering, Rijksuniversiteit Groningen), Forum Groningen en Aletta Jacob School of Public Health. Met CurioUs? willen we Noord-Nederlanders enthousiast maken om zelf aan de slag te gaan met wetenschap en techniek om zo hun eigen leefomgeving in kaart te brengen, inzicht te krijgen en te verbeteren. Dit doen we door het organiseren van meetacties, minicolleges en het uitlenen van meetinstrumenten via de meet-o-theek.

Werken met een geluidsmeter
Werken met een geluidsmeter

CurioUs? betrekt graag het onderwijs bij haar activiteiten. Om te onderzoeken hoe we het beste kunnen aansluiten bij het onderwijs, organiseren we een middag met docenten uit het primair en voortgezet onderwijs.

Tijdens deze middag presenteren we het CurioUs? project met de verschillende meetacties en geven we jullie een overzicht van de collectie aan meetinstrumenten uit de meet-o-theek. Vervolgens willen we graag met jullie in gesprek om erachter te komen waar jullie behoeften aan hebben bij het begeleiden van onderzoeksvaardigheden in de klas.


De inschrijving voor deze docentenmiddag is gesloten.

Laatst gewijzigd:21 april 2022 11:34

Meer nieuws

 • 13 oktober 2023

  Moniek Tromp benoemd tot Captain of Science van de Topsector Chemie

  Prof. dr. Moniek Tromp is door de minister van Economische Zaken en Klimaat benoemd tot Captain of Science van de topsector Chemie. Zij is per 1 juli 2023 de opvolger van prof. dr. ir. Bert Weckhuysen van de Universiteit Utrecht.

 • 12 september 2023

  Kunst in tijden van AI

  Leonardo Arriagada Beltran verrichtte zijn promotieonderzoek op het raakvlak van computergegenereerde kunst en kunstmatige intelligentie, een technologie die voortdurend in ontwikkeling is. Op 21 september a.s. verdedigt hij zijn proefschrift....

 • 28 augustus 2023

  Harish Vedantham en Casper van der Kooi genomineerd voor Wetenschapstalent 2023.

  Harish Vedantham en Casper van der Kooi zijn door New Scientist genomineerd voor Wetenschapstalent 2023. De verkiezing is bedoeld om jonge wetenschappers en hun onderzoek een podium te geven.