Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science Linx News

Docentenmiddag CurioUs op 20 april

Meetinstrumenten en onderzoeksvaardigheden in het onderwijs
31 maart 2022

Wil je met jouw leerlingen onderzoeksvaardigheden oefenen in de praktijk en tegelijk bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek? Hebben jouw leerlingen meetinstrumenten nodig voor hun PWS? Of ben je zelf op zoek naar meetinstrumenten voor in jouw les? Het CurioUs?-project biedt uitkomst.

CurioUs? is een samenwerking tussen Science LinX (Faculteit Science and Engineering, Rijksuniversiteit Groningen), Forum Groningen en Aletta Jacob School of Public Health. Met CurioUs? willen we Noord-Nederlanders enthousiast maken om zelf aan de slag te gaan met wetenschap en techniek om zo hun eigen leefomgeving in kaart te brengen, inzicht te krijgen en te verbeteren. Dit doen we door het organiseren van meetacties, minicolleges en het uitlenen van meetinstrumenten via de meet-o-theek.

Werken met een geluidsmeter
Werken met een geluidsmeter

CurioUs? betrekt graag het onderwijs bij haar activiteiten. Om te onderzoeken hoe we het beste kunnen aansluiten bij het onderwijs, organiseren we een middag met docenten uit het primair en voortgezet onderwijs.

Tijdens deze middag presenteren we het CurioUs? project met de verschillende meetacties en geven we jullie een overzicht van de collectie aan meetinstrumenten uit de meet-o-theek. Vervolgens willen we graag met jullie in gesprek om erachter te komen waar jullie behoeften aan hebben bij het begeleiden van onderzoeksvaardigheden in de klas.


De inschrijving voor deze docentenmiddag is gesloten.

Laatst gewijzigd:21 april 2022 11:34

Meer nieuws

 • 21 september 2022

  CvB trots op nationale aandacht Feringa’s ‘Alledaagse Moleculen’

  Afgelopen week overhandigden Ben Feringa en Anouk Lubbe het eerste exemplaar van hun boek Alledaagse Moleculen aan minister Robbert Dijkgraaf. Het College van Bestuur is bijzonder trots op dit initiatief, dat landelijk aandacht kreeg. Het CvB is er...

 • 04 juli 2022

  Onderzoek naar de toerist als Antarctisch ambassadeur

  Dr. Annette Scheepstra van het Arctisch Centrum van de RUG, onderdeel van de Faculteit der Letteren, gaat onderzoek doen naar toerisme op Antarctica en de toerist als Antarctisch ambassadeur. Zij krijgt hiervoor financiële steun van 1 miljoen euro...

 • 12 mei 2022

  KNAW benoemt twee hoogleraren RUG tot lid

  Maria Loi en Dirk Slotboom van de Faculteit Science and Engineering zijn door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) benoemd tot lid.