Nieuwe lesmodule beschikbaar
Science LinX heeft in samenwerking met docenten van het Leeuwarder Lyceum en Lindenborg en de Provincie Friesland de lesmodule 'Voedselwebstructuren in agrarische landschappen' ontwikkeld, over verlies van biodiversiteit in agrarische landschappen door intensief landbouwgebruik. De module is nu beschikbaar voor scholen.

Het is een online module met colleges en opdrachten. Daarnaast zijn er offline-activiteiten als interviews met betrokkenen (zoals boeren, natuurbeschermers, onderzoekers) en veldonderzoek naar biodiversiteit in graslanden van gangbare en natuur-inclusieve boeren. Deze offline-activiteiten vragen enige voorbereiding van de docent. Ze zorgen ervoor dat leerlingen actief betrokken worden bij het onderwerp en betere inzicht krijgen in de thematiek. De module bevat verder ondersteunend materiaal over academische vaardigheden voor zowel leerlingen als docenten, die gelijk in de praktijk gebracht zijn te brengen.
Deze module is ontwikkeld vanuit het Erasmus+ SUSTAIN-project. Het SUSTAIN-netwerk is een internationale samenwerking van wetenschappers, docenten en experts in wetenschapseducatie en -communicatie, die met elkaar verschillende lesmodules heeft ontwikkeld over duurzame landschappen. De modules laten leerlingen nadenken over maatschappelijke thema’s als behoud van het landschap en verlies van biodiversiteit.
De module is op 18 september door Science LinX gepresenteerd, samen met docenten van het Leeuwarder Lyceum en Lindenborg en een vertegenwoordiger namens de Provincie Friesland. Een registratie van deze online presentatie is tot eind dit jaar te bekijken.
Docenten kunnen toegang krijgen tot de gratis lesmodule in het programma Futurelearn. Mocht je nog geen account bij Futurelearn hebben, meld je dan eerst aan.
Laatst gewijzigd: | 29 september 2020 13:24 |
Meer nieuws
-
14 februari 2023
Lift naar de inclusieve werkvloer
Er is werk zat, en toch staan mensen met een beperking nog vaak aan de kant. Een plus een is twee, zou je denken: dit is hét moment om deze groep arbeidskrachten aan een baan te helpen. De wens is er, ook aan de universiteit, maar tot uitvoering...
-
15 december 2022
Groningse bijdrage in groot onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie
Wetenschapsfinancierder NWO honoreerde recent een groot onderzoeksproject naar nieuwe concepten voor energiezuinige Informatietechnologie met maar liefst tien miljoen euro.
-
05 december 2022
Frans J. Sijtsma nieuwe directeur Agricola School
Op voordracht van het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is dr. Frans J. Sijtsma per 1 februari 2023 aangesteld als wetenschappelijk directeur van de Rudolf Agricola School for Sustainable Development. Het gaat om een...