Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinX Science LinX nieuws

Nieuwe lesmodule beschikbaar

Duurzame landschappen: Voedselwebstructuren in agrarische landschappen'
29 september 2020

Science LinX heeft in samenwerking met docenten van het Leeuwarder Lyceum en Lindenborg en de Provincie Friesland de lesmodule 'Voedselwebstructuren in agrarische landschappen' ontwikkeld, over verlies van biodiversiteit in agrarische landschappen door intensief landbouwgebruik. De module is nu beschikbaar voor scholen.

Logo SUSTAIN
Logo SUSTAIN

Het is een online module met colleges en opdrachten. Daarnaast zijn er offline-activiteiten als interviews met betrokkenen (zoals boeren, natuurbeschermers, onderzoekers) en veldonderzoek naar biodiversiteit in graslanden van gangbare en natuur-inclusieve boeren. Deze offline-activiteiten vragen enige voorbereiding van de docent. Ze zorgen ervoor dat leerlingen actief betrokken worden bij het onderwerp en betere inzicht krijgen in de thematiek. De module bevat verder ondersteunend materiaal over academische vaardigheden voor zowel leerlingen als docenten, die gelijk in de praktijk gebracht zijn te brengen.

Deze module is ontwikkeld vanuit het Erasmus+ SUSTAIN-project. Het SUSTAIN-netwerk is een internationale samenwerking van wetenschappers, docenten en experts in wetenschapseducatie en -communicatie, die met elkaar verschillende lesmodules heeft ontwikkeld over duurzame landschappen. De modules laten leerlingen nadenken over maatschappelijke thema’s als behoud van het landschap en verlies van biodiversiteit.

De module is op 18 september door Science LinX gepresenteerd, samen met docenten van het Leeuwarder Lyceum en Lindenborg en een vertegenwoordiger namens de Provincie Friesland. Een registratie van deze online presentatie is tot eind dit jaar te bekijken.

Docenten kunnen toegang krijgen tot de gratis lesmodule in het programma Futurelearn. Mocht je nog geen account bij Futurelearn hebben, meld je dan eerst aan.

Laatst gewijzigd:29 september 2020 13:24

Meer nieuws

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...

  • 04 maart 2024

    Een plantaardige sensor

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 11 december 2023

    Join the 'Language and AI' community

    As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...