Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXScience LinX nieuws

Spinozapremie voor Cisca Wijmenga

11 juni 2015

Hoogleraar humane genetica Cisca Wijmenga is dit jaar een van de winnaars van de Spinozapremie, de belangrijkste wetenschappelijke prijs in Nederland. Zij ontvangt 2,5 miljoen euro, vrij te besteden aan onderzoek.

Wijmenga krijgt de prijs vooral vanwege haar werk aan de genetica van coeliakie (glutenintolerantie). Meer over haar onderzoek en de prijs is te vinden in het persbericht van de RUG. In dit filmpje, een jaar geleden gemaakt ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van de RUG, legt zij de relatie tussen genen en gezondheid nog eens uit.

Zie ook het persbericht van de RUG.

Laatst gewijzigd:10 oktober 2017 09:51
printView this page in: English

Meer nieuws