Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXScience LinX nieuws

Spinozapremie voor Cisca Wijmenga

11 juni 2015

Hoogleraar humane genetica Cisca Wijmenga is dit jaar een van de winnaars van de Spinozapremie, de belangrijkste wetenschappelijke prijs in Nederland. Zij ontvangt 2,5 miljoen euro, vrij te besteden aan onderzoek.

Wijmenga krijgt de prijs vooral vanwege haar werk aan de genetica van coeliakie (glutenintolerantie). Meer over haar onderzoek en de prijs is te vinden in het persbericht van de RUG. In dit filmpje, een jaar geleden gemaakt ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van de RUG, legt zij de relatie tussen genen en gezondheid nog eens uit.

Zie ook het persbericht van de RUG.

Laatst gewijzigd:10 oktober 2017 09:51

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...