Skip to ContentSkip to Navigation
Onderzoek Zernike (ZIAM) News

Keuzegids Masters: 6 Topopleidingen bij FSE en Nanoscience beste van Nederland

05 maart 2019

In de recent uitgekomen editie van de Keuzegids Masters krijgen 6 masters van de Faculty of Science and Engineering (FSE) het label Topopleiding. De master Nanoscience is zelfs beoordeeld als beste universitaire masteropleiding van Nederland. Daarnaast zijn 2 masters aan de FSE de nummer 1 in hun opleidingscategorie. De Keuzegids Masters roept verder de RUG uit tot beste algemene Masteruniversiteit, dit jaar een gedeelde plek met Maastricht.

De Keuzegids Masters beoordeelt elk jaar de masteropleidingen in Nederland. Bij de meeste masters wordt met punten een kwaliteitsoordeel gegeven op basis van studentenoordelen uit de Nationale Studenten Enquête (NSE) en het oordeel van keurmerkinstantie NVAO.

Topopleidingen

Sommige masterstudies zijn zo goed dat ze van de Keuzegids het label Topopleiding krijgen - bij een score van 75 punten of meer. Bij de Faculty of Science and Engineering zijn dit:

Label Topopleiding
Label Topopleiding

Vorig jaar kregen deze masters, met uitzondering van Medical Pharmaceutical Sciences, ook al het label Topopleiding. De master Nanoscience staat voor het zevende jaar achtereen in de top drie van beste masteropleidingen in Nederland. En is dit jaar ook nog eens de beste masterstudie van Nederland met een score van 100 punten.

Nummers 1 in eigen opleidingscategorie

Naast de topmasters zijn er masteropleidingen die de beste zijn binnen hun opleidingscategorie (en dit hoeft niet altijd samen te vallen met de topmasters). Bij de Faculty of Science and Engineering staan 2 masters op nummer 1 in hun categorie die vorig jaar ook al nummer 1 waren:

Beste algemene universiteit

Van de 9 algemene/brede universiteiten staat de RUG net als in 2018 op de eerste plaats, maar deelt deze plek nu met Maastricht. Met de technische universiteiten erbij mag de RUG zich de vierde masteruniversiteit van Nederland noemen. In totaal krijgen 13 masters van de Rijksuniversiteit Groningen het label Topopleiding, en 12 masters van de universiteit zijn nummer 1 in hun opleidingscategorie. Met de RUG Masterdag op 29 maart in het vooruitzicht is deze uitslag prachtig nieuws voor Groningen.

Meer informatie
Laatst gewijzigd:06 maart 2019 15:12
View this page in: English

Meer nieuws

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...

  • 04 maart 2024

    Een plantaardige sensor

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...