Skip to ContentSkip to Navigation
Research Our research Research per discipline Nederlandse taal en cultuur Neerlandistiekdagen 2022

Neerlandistiekdagen 2022

Een vakgebied met toekomst

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 april vieren we de tweede editie van de Neerlandistiekdagen. Iedereen die het vakgebied een warm hart toedraagt is welkom om van gedachten te wisselen over de toekomst en vitaliteit van de neerlandistiek. Deze dagen bieden een mooie kans om te laten zien wat wij doen, waarom en voor wie. Wat hebben neerlandici te bieden aan wetenschap en samenleving? Hoe kunnen we de zichtbaarheid en aantrekkingskracht van ons vak verder vergroten? Op vrijdag zullen opleidingen Nederlands en de Raad voor de Neerlandistiek van gedachten wisselen over de kansen voor het vakgebied en toekomstplannen uitwisselen.

De zaterdag is een publieksdag voor alle belangstellenden, met een keur aan optredens, gesprekken en workshops, waarin het vak in al zijn veelkleurigheid over het voetlicht wordt gebracht en waarin ruime gelegenheid is om elkaar te ontmoeten. De neerlandistiek is die dag te gast bij het H.N. Werkman Stadslyceum. Tijdens de publieksdag wordt de veelzijdigheid van het vakgebied getoond aan een breed publiek van scholieren, studenten, leraren en andere geïnteresseerden. Lezingen, optredens en workshops worden afgewisseld met panelgesprekken. Schrijver en muzikant Joost Oomen is van de partij, evenals het literaire programma Onder de Vulkaan van Coen Peppelenbos en Roos Custers. Kila van der Starre verzorgt workshops over eigentijdse poëzie voor scholieren en studenten en ook Jong Neerlandistiek zal zich presenteren. Er is ruime aandacht voor het onderwijs en voor de maatschappelijke zichtbaarheid van het vak. Het volledige programma volgt binnenkort. Het belooft een inspirerende dag te worden.

U bent van harte welkom. Deelname aan de publieksdag is kosteloos. Wel verzoeken wij u om u aan te melden via het volgende mailadres: neerlandistiekdagengroningen@gmail.com

Organisatie:
Mathijs Sanders, Jack Hoeksema, Femke Kramer, Coen Peppelenbos, Clary Ravesloot, Anne van der Werf en Maike van Eldert

Laatst gewijzigd:08 maart 2022 08:43