Skip to ContentSkip to Navigation
OnderzoekGION

Studiedag Overgangen in het onderwijs

09 januari 2017
Op dinsdag 31 januari 2017 organiseert GION onderwijs/onderzoek (universiteit Groningen) een studiemiddag over overgangen in het onderwijs. In de afgelopen drie jaar zijn door het GION in opdracht van NRO-ProBO en NRO-OPRO een aantal beleidsgerichte studies uitgevoerd rondom de overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs en de vmbo-mbo overgang. Op de studiedag zullen de resultaten van deze studies worden gepresenteerd waarbij het accent zal liggen op de aanbevelingen voor het onderwijsbeleid.

We nodigen beleidsmakers, onderwijswetenschappers en schoolleiders van harte uit voor deze inspirerende middag!

Informatie over deze middag treft u aan in deze flyer.

Laatst gewijzigd:10 januari 2017 08:14

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Keurig groen gedrag kan sociaal verrekte ongemakkelijk zijn

  Waarom is het zo moeilijk een heilig boontje te zijn? Jan Willem Bolderdijk over zijn onderzoek naar de schurende randjes van duurzaam gedrag.

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.