Skip to ContentSkip to Navigation
Onderwijs De Graduate Schools van de faculteiten Graduate School of Law Promotietraject

Buitenpromovendi

Aanmelding en toelating

Voor ambitieuze professionals die hun carrière willen verrijken met wetenschappelijke verdieping, bestaat de mogelijkheid als buitenpromovendus een proefschrift te schrijven.

Als buitenpromovendus heeft u geen arbeidsovereenkomst met de universiteit. U schrijft uw proefschrift in uw eigen tijd en onder begeleiding van een hoogleraar. Een proefschrift kan bestaan uit een monografie maar u kunt ook op promoveren op artikelen.

Voor de faculteit zijn buitenpromovendi waardevol. Ze vormen een belangrijke schakel tussen de universiteit en de wereld daarbuiten. De wetenschappelijke kennis die wordt vergaard door en met buitenpromovendi komt doorgaans sneller in de beroepspraktijk en maatschappelijke vragen en problemen komen sneller binnen de wetenschap.

Aanmelden kan als u beschikt over een masterdiploma en een uitgewerkt onderzoeksvoorstel. Als u nog geen contact heeft met een beoogde promotor dan helpen we u daarbij.

Mocht u vragen hebben na het lezen van onderstaande informatie, neem dan contact met ons op: ggsl rug.nl

Aanmeldprocedure

Als u als buitenpromovendus bij ons aan de slag wilt ontvangen we graag van u:

  • Een kopie van uw masterdiploma met bijbehorende cijferlijst;
  • Een actueel cv;
  • Een onderzoeksvoorstel van max. 4 A-4 met de volgende elementen: introductie van de centrale onderzoeksvraag, de centrale onderzoeksvraag, relevantie literatuur, methodologie, plan van aanpak + planning en de inpassing van het onderzoek in de Facultaire onderzoeksprogramma's. U kunt hiervoor het formulier onderzoeksvoorstel gebruiken.

U kunt uw aanmelding richten aan de directeur van de GGSL, prof. dr. mr. A. Tollenaar en sturen naar: ggsl rug.nl, het algemene adres van de Graduate School of Law.

Faciliteiten na toelating

Wanneer u bent toegelaten ontvangt u een RUG-account met daarbij een RUG e-mail adres. Daarmee krijgt u:

  • toegang tot de Universiteitsbibliotheek (UB) en alle online tijdschriften
  • toegang tot de online universitaire werkplek (UWP) en de programma’s van de RUG
  • schijfruimte om uw data en documenten veilig op te slaan
  • inschrijving in Hora Finita (het promotieadministratiesysteem van de RUG).
  • een medewerkerspagina op de RUG website - indien u daar prijs op stelt
  • drukkostenvergoeding (van max. 1250 Euro) nadat uw proefschrift is gedrukt

Begeleiding

De wijze van begeleiding en overige contactmomenten worden vastgelegd in het Training and Supervision Plan (TSP). U vult dit, na toelating, samen met uw begeleiders in. Uw onderzoeksvoorstel wordt beoordeeld door de Commissie voor Wetenschapsbeoefening en Ethiek (CWB). Wanneer 25% van de tijd is verstreken die u heeft vastgelegd in uw planning nodigen we u uit voor een evaluatiegesprek.

Promovendiopleiding

De Graduate School organiseert jaarlijks in januari/februari een Winter School bestaand uit korte cursussen die zijn toegesneden op promovendi van rechtsgeleerdheid. U kunt hier kosteloos aan deelnemen. Daarnaast kunt u vakken volgen van onze onderzoeksmaster. Van een aantal vakken, zoals Empirical Legal Research Methods, zijn videopnames beschikbaar die u online kunt volgen.

Op Edelnet, een open leerplatform, kunt u ook gratis online cursussen volgen zoals bijv. Academic Integrity & Ethics.

De RUG heeft daarnaast een breed cursusaanbod voor promovendi. Hier zijn wel kosten verbonden.

Van de cursussen die u heeft geregistreerd in uw portfolio in Hora Finita krijgt u aan einde van het promotietraject een getekend certificaat.

Middagen voor buitenpromovendi

De GGSL organiseert regelmatig bijeenkomsten specifiek voor buitenpromovendi, zowel in het Nederlands en 'on site' als in het Engels en 'online'. Bij deze bijeenkomsten worden zaken besproken die te maken hebben met het doen van onderzoek als buitenpromovendus. Dat kan zowel methodologisch zijn, als gerelateerd aan planning of datamanagement. De GGSL zorgt voor een gevarieerd aanbod met het doel: groepsvorming en ‘peer support’. De bijeenkomsten worden als zeer positief ervaren.

Laatst gewijzigd:24 april 2024 15:51
View this page in: English