Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsMedische WetenschappenResearchDepartment of Genetics
University Medical Center Groningen

Lude Franke treedt toe tot De Jonge Akademie van de KNAW

13 december 2016
Geneticus UMCG treedt toe exclusief genootschap jonge topwetenschappers
UMCG-onderzoeker Lude Franke van de afdeling genetica treedt toe tot De Jonge Akademie (DJA). Dat is een platform binnen de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen met jonge topwetenschappers die een vernieuwende visie hebben op wetenschap en wetenschapsbeleid. Elk jaar kiest DJA 10 nieuwe leden uit onderzoekers die minder dan 10 jaar geleden zijn gepromoveerd.Leden beschikken over bewezen wetenschappelijke kwaliteit en over een brede belangstelling voor wetenschapsbeoefening en wetenschapscommunicatie. Het lidmaatschap duurt vijf jaar. De officiële installatie van de nieuwe leden vindt plaats op 8 juni 2017 in Amsterdam.
Prof. dr. Lude Franke
Lude Franke (1980, genetica en bio-informatica, systems genetics) is statistisch geneticus en als adjunct-hoogleraar verbonden aan de afdeling Genetica van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Hij onderzoekt daar genetische ziektes door met statistiek, biologie en informatica te speuren naar patronen en afwijkingen in het DNA. Hij pleit voor open access en open data in combinatie met de bescherming van individuen.

Franke presenteert ingewikkelde gegevens en grote hoeveelheden data graag toegankelijk voor een groter publiek: hij is naast onderzoeker ook grafisch ontwerper. Hij ontving diverse onderzoekbeurzen, waaronder een ERC Starting Grant (2014), een NWO VIDI-beurs (2014), een NWO VENI-beurs (2009) en een Horizon-beurs (2009).

Meer over het onderzoek van Lude Franke is te zien in KennisInZicht, het digitale wetenschappelijke magazine van het UMCG:
Laatst gewijzigd:13 december 2016 11:07
printView this page in: English

Meer nieuws