Skip to ContentSkip to Navigation
Research Department of Genetics
University Medical Center Groningen

Toch een top arts (maar niet gewonnen)

19 maart 2014
Corien with her certificate
Corien with her certificate

13 maart 2014: De Topartsenverkiezing, georganiseerd door Mednet en de Orde van Medisch Specialisten (OMS), is een verkiezing voor en door medisch specialisten. Na een spannende nominatieronde en juryselectie konden zij de afgelopen maanden stemmen op tien genomineerde artsen. Orthopedisch chirurg Denise Eygendaal uit het Amphia Ziekenhuis in Breda is verkozen tot dé Toparts van 2014. Corien Verschuuren van de afdeling genetica, UMCG was ook genomineerd voor de verkiezing, zie hier.

Bevlogen artsen als inspiratiebron

De Topartsenverkiezingkent dit jaar een vernieuwde opzet. In plaats van een groot aantal topartsen, kiezen medisch specialisten dit jaar één Toparts. Daarbij speelt niet alleen het aantal stemmen, maar vooral de reden van de nominatie een belangrijke rol. Al tijdens de nominatierondes gaven specialisten aan waarom juist deze collega volgens hen een Topartsis. Deze argumentatie was voor de vakjury van doorslaggevend belang om tot de selectie van tien kandidaat-topartsen te komen, waar specialisten vervolgens op konden stemmen.

Bevlogenheid was een term die vaak voorkwam in de nominaties. Topartsen zijn voor de jury specialisten die zich extra inzetten voor bijvoorbeeld onderzoek, scholing of samenwerking met de eerste lijn. Daarmee geven ze een stimulans aan de Nederlandse gezondheidszorg en zijn ze een inspiratiebron voor hun collega’s.
Laatst gewijzigd:18 december 2023 08:29

Meer nieuws

 • 11 december 2023

  Join the 'Language and AI' community

  As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...

 • 13 oktober 2023

  Moniek Tromp benoemd tot Captain of Science van de Topsector Chemie

  Prof. dr. Moniek Tromp is door de minister van Economische Zaken en Klimaat benoemd tot Captain of Science van de topsector Chemie. Zij is per 1 juli 2023 de opvolger van prof. dr. ir. Bert Weckhuysen van de Universiteit Utrecht.

 • 12 september 2023

  Kunst in tijden van AI

  Leonardo Arriagada Beltran verrichtte zijn promotieonderzoek op het raakvlak van computergegenereerde kunst en kunstmatige intelligentie, een technologie die voortdurend in ontwikkeling is. Op 21 september a.s. verdedigt hij zijn proefschrift....