Skip to ContentSkip to Navigation
OnderzoekToponderzoekMaatschappelijke thema'sEnergyOnderwijs

Bachelor en minor

BSc Natuurkunde, richting Energie en Milieu

Energie is een belangrijk onderwerp in de natuurkunde. Binnen de richting Energie en Milieu van de BSc Natuurkunde ga je aan de slag met kwesties zoals energie als hulpbron en leer je meer over de natuurkundige achtergrond van alle onderdelen van de energieketen. Het programma bestaat uit een aantal verplichte vakken en kan worden aangevuld met keuzevakken. Een overzicht van de vakken kan je vinden in de onderwijscatalogus. Daarnaast bevat het programma een onderzoeksproject, dat kan worden uitgevoerd binnen één van de onderzoeksgroepen van het Energy and Sustainability Research Institute Groningen (ESRIG). Meer informatie over deze opleiding vind je bij de BSc Natuurkunde.

BSc Scheikunde, richting Sustainable Chemistry and Energy

De BSc Scheikunde heeft sinds het academisch jaar 2010-2011 de nieuwe richting Sustainable Chemistry and Energy. Deze richting gaat over de inzet van chemie voor meer duurzaamheid en schonere energie. Zo kan je tijdens je opleiding bijvoorbeeld meewerken aan duurzame oplossingen voor energieopwekking, zoals flexibele zonnecellen. Het programma bestaat uit een aantal verplichte vakken en kan worden aangevuld met keuzevakken. Een overzicht van de vakken kan je vinden in de onderwijscatalogus. Daarnaast kan je tijdens het derde studiejaar een onderzoeksproject doen bij het Energy and Sustainability Research Institute Groningen (ESRIG) of één van de andere onderzoeksinstituten. Meer informatie over deze opleiding vind je bij de BSc Scheikunde.

University College Groningen

Vanaf september 2014 biedt het University College Groningen een Engelse bachelor opleiding in Liberal Arts en Sciences aan. Deze opleiding is speciaal ontworpen voor getalenteerde studenten die op een creatieve en innovatieve manier onderwijs willen volgen. Als student bij het University College Groningen heb je de mogelijkheid om in de meest belangrijke maatschappelijke thema's van deze tijd te studeren: Energy, Healthy Ageing en Sustainable Society. Als je geïnteresseerd bent in energie, kan je in het tweede en derde jaar van de opleiding de major Physics of Energy en/of de minor Energy gaan volgen. Bij het University College Groningen zijn studenten van alle disciplines welkom, maar er is wel een selectie procedure. Meer informatie over deze opleiding vind je bij het University College Groningen.

Minor Future Planet Innovation

De Minor Future Planet Innovation wil studenten een beter inzicht geven in de wenselijkheid en de haalbaarheid van een transitie naar een duurzame samenleving. De minor staat open voor alle RUG-studenten en is een combinatie van colleges, opdrachten en een project. Je komt gedurende deze minor in aanraking met verschillende vakgebieden en thema's, zoals economie, geschiedenis, filosofie, rechten, natuurkunde en biologie. Een overzicht van de vakken kan je vinden in de onderwijscatalogus. Voor algemene informatie kan je terecht bij de onderwijspagina van de Minor Future Planet Innovation.

Honours College

Het Honours College biedt getalenteerde studenten de mogelijkheid om hun opleiding aan te vullen met een extra programma om zo meer uit zichzelf te halen. Binnen het bachelor programma van het Honours College kan je verschillende vakken volgen die te maken hebben met energie en duurzaamheid. Dat zijn onder andere Sustainable Markets bij de faculteit Economie en Bedrijfskunde, Social Aspects of Sustainability bij de faculteit Gedrags-en Maatschappijwetenschappen en The Market As a Legal Phenomenon bij de faculteit Rechtsgeleerdheid. Voor meer informatie kan je terecht bij het Honours College.

Laatst gewijzigd:31 mei 2017 09:54
printOok beschikbaar in het: English