Skip to ContentSkip to Navigation
OnderzoekToponderzoekMaatschappelijke thema'sEnergyOnderwijs

Energie-onderwijs

Ben jij op zoek naar een studie en/of carrière in de energie en duurzaamheid? Dan ben je in Groningen aan het juiste adres. De Rijksuniversiteit Groningen biedt verschillende bachelor en master opleidingen aan, die zich specialiseren in energie en duurzaamheid. Niet alleen in de natuurwetenschappen, maar ook in andere vakgebieden, zoals rechten, psychologie of economie, zijn energie en duurzaamheid belangrijke thema’s. Daarnaast organiseert de Rijksuniversiteit Groningen ook verschillende activiteiten voor scholieren en professionals op het gebied van energie en duurzaamheid.

De drie onderzoeksinstituten die een groot deel van het energie onderwijs binnen de Rijksuniversiteit Groningen aanbieden zijn het Energy and Sustainability Research Institute Groningen (ESRIG) bij de Faculty of Science and Engineering, het Groningen Centre of Energy Law (GCEL) bij de faculteit Rechtsgeleerdheid en het Energy and Sustainability Centre (ESC) bij de faculteit Economie en Bedrijfskunde.

Naast gespecialiseerde opleidingen zijn er ook mogelijkheden om energie en duurzaamheid op te nemen in je opleiding. Bijvoorbeeld door je tijdens je scriptie of (onderzoeks)stage bezig te houden met duurzame energievraagstukken. Daarnaast biedt de Energy Academy Europe (EAE) extra (leer)activiteiten aan.

Laatst gewijzigd:22 mei 2017 10:55
printOok beschikbaar in het: English